10.000 til vindkongres i København

European Wind Energy Association, EWEA, har netop valgt København som værtsby for foreningens kongres i 2012. Tusindvis af delegerede vil strømme til byen.

Foto: S¿ren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om to år vil op mod 10.000 topchefer i virksomheder, forskere, videnskabsmænd og mange andre valfarte til København for at deltage i den europæiske vindorganisations store møde.

Bella Center bliver ramme for det store møde omkring alternativ energi og en udstilling om vindenergiens teknologiske muligheder.

”For industrien betyder valget af København som værtsby, at der i branchen er en stor anerkendelse af Danmarks position som verdens førende vindnation. Ikke blot i forhold til at integrere store mængder vindkraft i energisystemet, men også i forhold til, at vi hele tiden udvikler nye teknologiske løsninger og dermed fastholder vores position i toppen af vindindustrien,” siger adm. direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg.

Det er Wonderful Copenhagen, som i parløb med Vindmølleindustrien i Danmark, har fået kongressen til København. Ifølge Wonderful Copenhagen vil de mange gæster lægge så mange penge, at det vil give København en omsætning på omkring 134 millioner kroner.