1.200 Coop-butikker klar til mobilt dankort til efteråret

Kvickly, Superbrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma tager om et halvt års tid mod dankortbetalinger fra mobiltelefonen.

I stedet for at svinge dankortet vil man fra efteråret kunne svinge mobiltelefonen og betale for sine varer i blandt andet Irma-butikkerne. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Danskerne kan fra efteråret betale med dankort på deres mobiltelefon i 1.200 Kvickly-, Superbrugsen-, Dagli'Brugsen-, Fakta- og Irma-butikker landet over.

Coop, der ejer butikskæderne, har indgået en aftale med Nets, som står for dankortet, og som nu skal opdatere alle omkring 5.000 dankortterminaler, så de kan tage imod mobilbetaling fra alle typer af smartphonetelefoner - både dem, der har en indbygget NFC-chip, så man blot kan holde telefonen op til dankortterminalen, og dem, der bruger den trådløse Bluetooth-radioforbindelse.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse, og koncerndirektør Jan Madsen siger samtidig, at Coop arbejder på at kunne kombinere mobiltelefonen med medlemskab af Coop. 1,6 millioner danskere har i dag et Coop-medlemskort.

For Nets er der tale om den hidtil største aftale på området, og den er et vigtigt skridt til at få gjort dankort på mobiltelefonen til folkeeje ved, at danskerne kan bruge kortet, når de køber dagligvarer ind.

»Forbrugerne forventer at kunne betale med dankort, også når det bliver tilgængeligt på mobiltelefonen, uanset hvor de skal betale,« siger Asger Hattel, koncerndirektør i Nets.