1.000 nordsjællandske husstande får kappet netforbindelsen

Telenor opsiger aftalen med 1.000 husstande, efter at TDC har skruet sine videresalgspriser i vejret.

Telefon- og internetforbindelsen bliver klippet til 1.000 nordsjællandske husstande. Illustration: NESA/DONG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1.000 husstande i Nordsjælland får nu en opsigelse fra Telenor, som ikke længere kan have dem som kunder. Det sker, efter at TDC har skruet sine priser i vejret for, hvad andre selskaber skal betale for at bruge TDCs net.

Opsigelsen gælder 1.000 kunder, som Telenor - Danmarks næststørste teleselskab - leverer internetforbindelser og/eller telefoni til. Det sker gennem det fibernet, som TDC i november 2009 købte af DONG Energy. Telenor har forhandlet med TDC om priserne siden december sidste år men giver nu op.


»Priserne er steget ganske drastisk. TDC har desuden stillet krav om, at kunderne fremadrettet kun kan købe Internet, telefoni og TV fra én udbyder, hvilket selvfølgelig giver TDC en ganske markant fodel. Endelig kræver TDC, at vi skal skifte teknisk udstyr ude hos alle vore kunder og ændre vor tekniske platform, fordi TDC selv har omlagt teknikken. Alt i alt er vi på så uoplyst et grundlag, at vi ikke er i stand til at retfærdiggøre den investering, og det er tankevækkende, når TDC har lovet, at de vil holde fibernettet åbent for andre udbydere. Det er lidt trist,« sukker Telenors juridiske direktør, Nicholai Kramer Pfeiffer, til Business.dk.

Telenor har - dengang det stadig hed Cybercity - været med i DONGs fibernet, siden det blev åbnet.

Mange klager

Det nordsjællandske fibernet har været stærkt i vælten, efter at TDC overtog kontrollen med det. I februar beskrev Berlingske Business, hvordan kunder, der lige var slippet af med parabolen på taget, nu igen skulle finde den frem, fordi DONGs aftale med TV-leverandøren Viasat om kanaler som TV3 og TV3 ikke blev forlænget, da TDC kom til.

Senere har elselskaberne, som konkurrerer med TDC, klaget over, at TDC havde hævet priserne betragteligt, hvis de fortsat skulle tilbyde nordsjællænderne telefoni, TV og Internet via det nu TDC-ejede net.


IT- og Telestyrelsen, som er Danmarks øverste telemyndighed, har bebudet, at man vil skride ind over for TDCs priser på fibernettet. Telenor tror dog ikke, at det vil få afgørende betydning.

»Alle ved, hvad TDC har betalt for fibernettet. Derfor bør styrelsen tage udgangspunkt i de faktiske omkostninger, som TDC har haft, og ikke - som man plejer - i, hvad det ville koste, hvis man skulle bygge et tilsvarende net op fra bunden. Så vi er ikke optimistiske i forhold til prisniveauet,« siger Nicholai Kramer Pfeiffer.

De omkring 1.000 husstande har en opsigelsesfrist på en måned.