Zuckerberg vil satse på private beskeder

Rum til mere private beskeder er pt. et de populære innovationsfelter for internettjenester, mener Facebooktopchef Mark Zuckerberg, der forventer, at flere aktører - herunder Facebook - vil forsætte udviklingen i det spor.

Facebook-topchefen Mark Zuckerberg kalder chattjenesten Snapchat et meget interessant privatlivsfænomen, fordi det et nyt rum til kommunikation - og plads til at dele det, folk ikke tidligere ønskede at dele online. At skabe plads til mere private beskeder og afgrænset chat med udvalgte grupper beskriver han som en stor del af den innovation, der bliver arbejdet på lige nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hurtige beskeder, billeder og chat er med nye sociale tjenester på nettet og mobilen flyttet ind i mere afgrænsede og private rum fra den mere offentlige nyhedsrulle, hvor alle kan følge med. Det er sket med populære tjenester især på mobilen som Snapchat, Whatsapp, Line og andre apps, der understøtter deling af indhold og kommunikation i realtid med en eller flere udvalgte kontakter.

Den udvikling vil fortsætte med bud fra flere nyetablerede virksomheder, som understøtter forskellige former for kommunikation, ligesom de store giganter også vil være med på den bølge.

Verdens største sociale netværk Facebook er et af de selskaber, der også vil medvirke til at fastholde tempoet på innovationen i det felt. Sådan lød det ifølge teknologinyhedssiden Techcrunch fra verdens største sociale netværk Facebooks medstifter og topchef Mark Zuckerberg i et interview på Stanford University, hvor han netop beskrev chattjenesten Snapchat som et meget interessant privatlivsfænomen.

»Mange af de meste interessante »startups« (iværksættervirksomheder, red.) i dag arbejder med den slags funktioner. Eksempelvis messenger-virksomheder, som tillader forskellige måder at kommunikere meget hurtigt med små grupper,« lød det fra Mark Zuckerberg.

Der har været meget fokus på netop Facebook og Snapchat, efter forlydenderne i efteråret om, at Facebook har forsøgt at opkøbe chattjenesten for flere milliarder kroner. Mark Zuckerberg beskrev under interviewet på Stanford University netop Snapchat som et interessant privatlivsfænomen.

»Snapchat er et meget interessant privatlivsfænomen, fordi det skaber et nyt rum til kommunikation, hvor folk kan dele de ting, de tidligere ikke følte, der var et rum til. Jeg mener, det er meget vigtigt og en stor del af den innovation, som vi vil fortsætte med at sætte skub i - og gøre mere inden for. Og det forventer jeg at flere andre virksomheder også vil,« sagde Mark Zuckerberg ifølge Techcrunch.com.

Her beskrives det, hvordan Facebook tidligere har forsøgt at favne den mere private kommunikation med beskedtjenesten Poke uden stor succes, men at selskabet siden har gentaget forsøget med appen Messenger til mobile enheder, hvorfra brugere hurtigt kan få adgang til indkomne Facebook-beskeder og chat og desuden kan ringe til hinanden fra.

Generelt er der hos flere internetselskaber for tiden fokus på at udvide tjenester og apps med mulighed fora t sende mere private beskeder - i stedet for at de nødvendigvis bør deles i de mere offentlige nyhedsstrømme.

Ligesom Facebook for nylig opdaterede appen Messenger med muligheden for at foretage opkald til Facebook-kontakterne herfra, har den Facebook-ejede foto- og videodelingsapp Instagram for nylig tilført en ny funktion, hvor brugerne kan sende billeder og beskeder privat i en indbakke til andre brugere.

Også mikroblogtjenesten Twitter har opdateret tjenestens app til mobile enheder, så brugerne af den kan sende billeder til hinanden i direkte beskeder, der ikke vises i nyhedsstrømme, hvor alle kan følge med. Mens Snapchat er blevet populær med tjenesten, der er udviklet til, at beskeder opløses af sig selv, få sekunder efter de er blevet åbnet af den eller de valgte modtagere af dem.