YouSee-kunder skal dele netforbindelsen

Fra årsskiftet vil alle kunder hos TDCs YouSee kunne bruge hinandens trådløse forbindelse, når de kommer forbi.

TDCs udviklingsdirektør Anders Blauenfeldt vil give YouSees kunder mulighed for gratis internetforbindelse, når de er på farten. De får nemlig adgang via andre YouSee-kunders trådløse net. Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: 400.000 danske husstande, som har købt internetforbindelse hos det TDC-ejede YouSee, skal kort efter årsskiftet stille deres netadgang til rådighed for andre YouSee-kunder, der kommer forbi.

Dermed vil Danmarks største kabel-TV-selskab skabe et mere eller mindre landsdækkende, trådløst YouSee-net, som skal være et ekstra salgsargument.

»Vi har i nogle måneder haft et pilotprojekt kørende i Varde med 4.000 kunder, og det har givet os ganske interessante erfaringer. Derfor satser vi nu på fuld, national udrulning fra begyndelsen af 2014,« siger udviklingsdirektør hos TDC, Anders Blauenfeldt, i forbindelse med Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin i disse dage.

Belaster ikke hastigheden

At man skal dele internetadgangen med andre, får ingen betydning for hastigheden på ens egen internetforbindelse, lover han. TDC kan fra centralt hold udstyre routeren med ekstra kapacitet, og det er denne ekstra kapacitet, som på alle måder er adskilt fra den normale internetforbindelse, som andre YouSee-kunder kan anvende, hvis de befinder sig i nærheden. Der bliver tale om to helt adskilte netforbindelser, så man heller ikke skal være nervøs for, at andre får adgang til ens egne data og egen kommunikation.

I praksis skal man med sit YouSee-login acceptere, at TDC/YouSee må bruge routeren som en del af det nye såkaldte »community WiFi«, altså trådløse fællesskabsnet.

»I Varde er det kun omkring en halv procent, der har meldt fra. Når man først har registreret sin tavlecomputer, telefon eller bærbare PC som bruger, vil den automatisk kunne koble sig på, når den møder et trådløst YouSee-net,« forklarer Anders Blauenfeldt.

Skal udvides til udlandet

Han mener, at YouSee-nettet vil kunne være en hjælp til at fylde huller ud i Danmark, hvor datadækningen er lav. Og så snart man anvender trådløse net til sin datakommunikation, belaster det ikke den datapakke, som er en del af mobilabonnementet, da mobilnettet slet ikke bruges.

YouSees kunder er dog koncentreret i større områder, så man skal ikke forvente at være sikker på en gratis, trådløs forbindelse landet over.

Anders Blauenfeldt har dog planer om at udvide tilbuddet til udlandet.

»Vi kikker på at få international adgang, så man kan få forbindelse, uanset hvor man se,« siger han.

Berlingske dækker IFA på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte avis. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).