YouSee iPad TV og guide med plads til forbedringer

Som bredbånd- og TV-kunde hos YouSee kan jeg streame TV på min iPad, når jeg er hjemme. Uden et abonnement må jeg nøjes med en god TV Guide.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

YouSee har videreudviklet deres oprindelige TV Guide app og givet mig en ny og forbedret app, vel at mærke hvis jeg både har min TV pakke og bredbåndsaftale hos YouSee. Det har jeg tilfældigvis, så med den nye YouSee app får jeg fuld adgang til streaming TV og TV Guide i samme app.

TV Guide til alle

TV Guiden kan bruges af alle, også dem der ikke har abonnement hos YouSee. Med TV Guiden kan jeg se én uge frem i TV-verdenen. Ud over, at jeg kan sammensætte en liste af mine favoritkanaler, kan jeg også sortere mit program efter kategori som fx film eller nyheder. Specielt sorteringen på kategori er nyttig, hvis jeg vil se hvilke film, der kommer på tværs af de forskellige kanaler.

Hver udsendelse er suppleret med et billede og en kort beskrivelse, der fungerer fint som en teaser til udsendelsen. Havde YouSee integreret information fra fx IMDB, så jeg også kunne se trailers på de forskellige film, havde det dog været et stort plus.

Selvom TV Guiden generelt giver et hurtigt overblik over TV programmet er det desværre en lidt glemsom app, jeg har med at gøre. Vil jeg se TV programmet et par dage ude i fremtiden glemmer app’en hvilken dag, jeg er ved kigge igennem, når jeg skifter kanal. Det betyder, at jeg får en del unødige tryk, for at komme tilbage til min valgte dag.

YouSee streaming TV

Ud over TV Guiden har jeg som TV- og bredbåndskunde hos YouSee mulighed for at streame live TV direkte ned på min iPhone, iPod touch eller iPad, når jeg er tilkoblet min egen bredbåndsforbindelse. Jeg har lidt svært ved at forestille mig, hvad jeg skal bruge funktionen til på de helt små skærme, men iPad’en viser sig bestemt nyttig. Pludselig kan jeg se tegnefilm i sengen en lørdag morgen eller So Ein Ding, imens jeg laver cykel.

Når jeg starter en udsendelse er billedkvaliteten de første par sekunder dårlig indtil app’en har målt min bredbåndsforbindelse og tilpasset streamingen til hastigheden. Herefter er det HD billedkvalitet, jeg får vist, men jeg synes alligevel, at det er ganske hæderlige billeder, jeg får ud af min iPad. I en YouTube verden bliver jeg slet ikke skuffet.

Plads til forbedringer

Det er en ganske fin app YouSee har fået udviklet, men der er stadig plads til forbedringer. App’en ville selvfølgelig være langt mere brugbar, hvis jeg kunne bruge mit YouSee login og se TV, selvom jeg ikke er tilkoblet min egen bredbåndsforbindelse. Det ville betyde, at jeg kunne se TV i parken, i sommerhuset eller på farten. Her er der dog nogle rettighedsproblemer, jeg forestiller mig, YouSee kæmper en hård kamp om.

Det ville også være en ganske glimrende feature at kunne fastholde skærmretningen for det viste billede. Med en iPad i hånden er det nemt lige at få tiltet billedet fra horisontalt til vertikalt, hvilket giver en lidt søsyg tv-oplevelse.

At bruge TV guiden som fjernbetjening er også oplagt. Her kan jeg pludselig se app’en blive brugbar til iPhone og iPod touch. Falder jeg fx over en udsendelse i TV Guide, jeg gerne vil se her og nu, ville det være lækkert at kunne skifte kanal på TV’et via Wifi i stedet for at skulle finde fjernbetjeningen frem. For mit vedkommende kræver det selvfølgelig, at jeg opgraderer mit billedrørs-fjernsyn til noget lidt mere morderne.

YouSee app’en er gratis men eksisterer pt. kun til iPhone. YouSee forsikrer, at den snart er klar til Android.

3 stjerner herfra for en velfungerende app med mulighed for forbedringer.

Link til App Store