Xoom til Danmark i juni

Motorolas roste tavlecomputer er i butikkerne - nogle få - fra midt på måneden. Prisen er dog høj.

Motorolas Xoom er 10 tommer stor og styres af den helt nye Google Android-udgave. Foto: Motorola Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Motorolas meget roste tavlecomputer, Xoom, med det helt nye Google Android-styresystem kommer til Danmark midt på måneden.

Prisen på den 10 tommer store tavlecomputer vil ligge i den højere ende: 5.800 kroner. Danskerne kan i dag købe Apples iPad, ZTEs tavlecomputer og senest HTCs Flyer til noget under den pris.

Xoom har en HD-skærm med en opløsning på 1.280 x 800 pixler, er udstyret med HDMI-stik, så man kan tilkoble den til f.eks. en fladskærm, der er et kamera på fem megapixler til videooptagelse i HD (høj definition) samt et to megapixel-kamera på forsiden, hvis man vil videosamtale gennem Google Talk.

Modsat iPad kan man i Android-verdenen godt se Flash, der bruges på utallige netsider til at afspille videofilm, spil og forskellige småprogrammer.

Kun få købssteder

Xoom har indbygget gyroskop, barometer, accelerometer og kan klare op til ti timers filmvisning, før batteriet skal genoplades.

Det bliver Com2, L'easy og Tele Greenland SHG, der i første omgang vil kunne tilbyde Xoom, der er den første tavlecomputer med Android-udgaven Honeycomb, som er specielt designet til de noget større tavlecomputerskærme. Android kendes ellers mest fra mobiltelefoner.

Man kan løst tilkøbe en særlig dok til Xoom eller et trådløst Bluetooth-tastatur med særlige genvejstaster til Android.