Windows 8.1 klar til oktober

Den første store opdatering af Microsofts styresystem Windows 8 lander hos brugerne og i handlen den 18. oktober.

Opdateringen af Windows 8 rummer blandt andet nye måder til at foretage søgninger. Eksempelvis søgninger understøttet af søgemaskinen Bing og mulighed for at gemme tidligere søgeresultater på en liste, så brugerne ikke skal foretage søgningen igen, hvis de ønsker at vende tilbage til resultaterne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Softwaregiganten Microsoft præsenterede i juni sin første store opdatering af styresystemet Windows 8 på en konference for udviklere i San Fransisco, USA.

Nu meddeler selskabet, at den nye version af styresystemet Windows 8.1 vil blive frigivet til brugerne af styresystemet den 18. oktober verden over, ligesom det vil blive tilgængeligt i handlen og på nye mobile enheder.

Udrulningen af opdateringen begynder i New Zealand og vil i Danmark være tilgængelig klokken 22.00, oplyser Microsoft på selskabets danske blog.

Her beskriver divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark, Martin Thorning Hansen, at Windows 8.1 blandt andre kommer med bedre muligheder for personalisering. På bloggen nævner han nyheder som blandt andre Internet Explorer 11, søgninger understøttet af Bing, nye indbyggede applikationer, en forbedret Windows Store-oplevelse og forbindelse til skyen via SkyDrive. 

Startknappen i fokus

Da Microsofts administrerende direktør Steve Balmer i slutningen af juni præsenterede styresystemet for udviklerne på konferencen »Build«, blev især nyheden om tilbagevenden af den klassiske »Startknap« bemærket.

Ændringerne i styresystemet rummer da også en række andre opdateringer, herunder nye måder at søge efter gemte filer på Windows-enheder samt nye muligheder for brugerne til at få vist alle deres apps i en skærmvisning.

Derudover er søgefunktionen blevet ændret, så den samler søgeresultater både fra brugerens PC og internettet i et overblik. Ligesom Microsofts app-butik Windows Store har været igennem en opdatering, der skal vise apps for brugerne ud fra dem, de har installeret i forvejen. 

Strategi om »Rapid release«

Allerede et par uger efter fremvisningen på konferencen i San Fransisco, USA, var Microsoft ude og meddele, at selskabet ville levere styresystemet til producenter af mobile enheder i slutningen af august med henblik på at sikre, at det ville kunne være tilgængeligt på nye enheder i julehandlen i år.

Det er en del af Microsofts administrerende direktør Steve Ballmers nye »rapid release«-mantra (hurtig frigivelse, red.), som han ligeledes annoncerede under Build-konferencen, skrev techsitet The Register i den forbindelse og henviste til, at analytikere har vurderet, at der fremover kan forventes en ny opgradering af Windows 8 hvert år.

Windows 8 blev lanceret i oktober 2012, men blev ikke den salgssucces, som Microsoft håbede og troede på. Det faldt sammen med, at PC-salget gik tilbage, og i årets første tre måneder oplevede den største tilbagegang i 20 år.