Windows 8 er afgørende for Microsofts fremtid

Microsoft-grundlægger Bill Gates lægger ikke fingre imellem, når han i et interview fortæller om, hvad Windows 8 betyder for selskabet.

Foto: Microsoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På fredag lanceres Microsofts nye operativsystem – Windows 8. Med radikale ændringer i både brugergrænsefladen og teknologien bag er dette en stor satsning for softwaregiganten, der fortsat i højere grad oplever større pres fra ærkerivalen Apple.

Læs også: Microsoft er nødt til at gamble med Windows 8

For med Windows 8 skal Microsoft ikke længere blot koncentrere sig om PC'en. Tavlecomputere og mobiltelefoner skal nu også integreres, og de skal tilsyneladende alle køre det samme system.

En skribent hos Microsofts Technet-blog har netop foretaget et kort interview med grundlæggeren af selskabet, Bill Gates, om hvad det kommende operativsystem betyder for Microsoft.

Et afgørende produkt

På spørgsmålet om, hvad Windows 8-lanceringen betyder for selskabets fremtid holder Gates ikke igen:

»Dette er et meget afgørende produkt for os,« svarer han.

Læs også: Bill Gates om Windows 8: Det bliver stort

»Det tager Windows ind i en verden med touchscreen og strømbesparende enheder, og det giver folk det bedste fra oplevelsen af tavlecomputere og PC'en,« siger han.

Gates er i dag ikke længere en del af den daglige drift af Microsoft, men han er fortsat storaktionær og bestyrelsesformand.

Så simpelt som muligt

Blandingen af tavlecomputer-formatet med touch-teknologien og det traditionelle PC-format er ifølge Gates den retning, som markedet nu vil bevæge sig hen imod.

»Det er en stor opgradering fra det sædvanlige Windows-format, men idéen med en butik (Windows Store, red.) og den rige grænseflade er et stort og vigtigt skridt fremad. Det er nøglen til den retning, PC-markedet er på vej hen,« mener han.

»Folk vil have det så simpelt som muligt, og touch er en vigtig del af dette. Vi ønsker at integrere touch-teknologien uden at opgive musen og tastaturet, der er så naturlig en del af opsætningen. Så Microsoft blander det hele sammen i den nye PC-oplevelse,« fortæller Gates om det kommende operativsystem.

Du kan se hele interviewet nedenunder:

Læs også: Lenovo forbereder sig på Windows 8 med Yoga

Læs artiklen på teknofil.no

Oversat af Janus Bødker.