Vrede fugle hentet mere end 600 millioner gange

Juledag blev der downloadet 6.5 millioner udgaver af Angry Birds.

På én måned blev der i 2011 solgt 1 million t-shirts med fuglene fra Angry Birds. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Angry Birds-dillen er en boble, så burde den være bristet for længst. 2011 var et nærmest vanvittigt år for Rovio Mobile, som oplevede mere end 500 millioner app-downloads og en omsætning på over 500 millioner kroner, lyder det i The Guardian.

Rovio Mobile fik i 2011 de vrede fugle så godt flyvende, at Rovio på juledag oplevede yderligere 6.5 millioner downloads, som bl.a. hang sammen med de millioner af iPhones og Android-enheder, som lå under juletræerne.

- Vi er ekstremt stolte af, at vi fortsat kan hente nye brugere til Angry Birds. I 2012 har vi linet nye spil op, som vi selvfølgelig glæder os til at introducere, siger Ville Heijari til All Things Digital. Han er er vice-præsident for salg hos Rovio Mobile.

LÆS OGSÅ: Alle app-anmeldelser fra b.dk/apps

De 6.5 millioner downloads på juledag er et samlet antal downloads af Rovio Mobiles tre titler: Angry Birds, Angry Birds Seasons og Angry Birds Rio. Spillene er – udover til iPhone og Android - tilgængelige på Windows Phone, Nokia og tavlecomputeren BlackBerry PlayBook, ligesom fuglene også kan styres på en Playstation 3.

Lige efter nytår blev det samlede antal app-downloads registreret af analysefirmaet Flurry, som vurderede at antallet af downloads på juledag var hele 242 millioner apps til iPhone og Android. Antallet af Angry Birds-downloads til de to platforme ville altså have tegnet sig for 2,7% af det totale antal downloads den dag.

1 million t-shirts solgt på en måned

2011 var et imponerende år for Rovio Mobile. I midten af december 2010 noterede Rovio et download-tal på 50 millioner af Angry Birds. I marts 2011 var tallet over 100 millioner. Efter lancering af en gratis version af den originale Angry Birds-app til Android røg tallet for alvor i vejret. 250 millioner i juni, 400 millioner i oktober, 500 millioner-mærket blev nået i november 2011.

Financial Times noterede i December 2011, at nu var tallet over 600 millioner downloads og at omsætningen var boostet 10 gange i forhold til 2010 og nu var på over 500 millioner kroner. Omsætningen stammer fra et mix af betalte spil, reklamer, sponsorater og ikke mindst tøjdyr og eksempelvis t-shirts, som firmaet har solgt 1 million af. På en måned!

30 millioner mennesker spiller dagligt Angry Birds og 130 millioner er i kontakt med spillet om måneden, har Rovio registreret.

I 2012 vil Rovio lancerer Angry Birds i det sociale netværk Facebook samt på andre spilkonsoller. Rovios nye partnerskab med Nokia betyder, at de kan udvide markedet til udviklingslandene. Tidligere har marketingschef Peter Vesterbacka i The Guardian spået at Indien og Afrika er næste step-stone for Rovios ekspansion. Her regner ham med at kunne lande yderligere 400 millioner kunder.

The New York Times har i en artikel fortalt, at Rovio tidligere har afvist at lade sig opkøbe for 10 milliarder kroner af den social spil producent Zynga. I december forlød det fra Rovio, at man i stedet håber på en børsnotering.