Vrede fugle går til »the dark side«

Nu kommer Angry Birds i en Star Wars-version.

Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis nogen troede, at de verdensberømte Angry Birds efterhånden var ved at flyve fra reden og finde andre himmelstrøg, kan de godt tro om igen. Der kommer nemlig hele tiden nye version og baner til det storsælgende spil - og nu springer de sure fugle også ud som Obi Wan-Kenobi, Luke Skywalker og Han Solo.

Det sker den 8. november, hvor Angry Birds-spillet debuterer i en særlig Star Wars-udgave, hvor fuglene har klædt sig ud som figurer fra den legendariske filmserie, og hvor banerne udspiller sig på lokationer, der er kendt fra de seks Star Wars-film.

Angry Birds-spillet har siden sin debut i 2009 slået utallige rekorder, og selskabet bag, det finske Rovio, er en af verdens mest succefulde app-udviklere. Oprindelig var Angry Birds et iPhone-fænomen, men siden har spillet spredt sig ud over et utal af platforme, og findes i dag ikke blot som spil, men også i bogform. Der er sågar udkommet en Angry Birds opskriftbog med forskellige opskrifter på æg.

Alene i Apples App-store er spillet blevet købt over 12 mio. gange, men spillet er udkommet til stort set alle mobile platforme, og var sågar et af de få spil, der nåede at blive udviklet til Nokias nu afdøde Meego-system, der kun blev lanceret på een enkelt mobil, N9. Angry Birds findes sågar til Facebook Google Chrome og Playstation Portable.

Rovio hævder selv, at over 200 mio. mennesker hver måned spiller Angry Birds på en af de mange platforme - og Rovio Entertainment omsatte alene i 2011 75,4 mio. euro - svarende til over 560 mio. danske kroner, på spillet. Alene reklamerne i de gratis versioner af Angry Birds indbringer Rovio store millionbeløb.

Se reklamen for det kommende spil nedenfor: