Video: Samsung Galaxy Note

Vi har fået fingrene i Samsungs nye monstrøse mobil-tavle-PC.

Galaxy Note er Samsungs forsøg på at krydse en mobiltelefon med en tavlecomputer. Foto: Amobil.no Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung Galaxy Note er den største mobiltelefon, vi nogensinde har set. Eller måske skulle man hellere sige den mindste tavlecomputer. Når man står med denne skabning i hånden for første gang, ved man ikke helt, hvilken kategori Galaxy Note egentlig hører hjemme i.

Operativsystem som mobiltelefon

Men hvis man skal trække en skillelinje mellem tavlecomputer og mobiltelefon ud fra hvilken version af Android, der er i brug, så er det en mobiltelefon på lige linje med Samsung Galaxy S II. S II og Note kommer nemlig med Gingerbread-versionen af operativsystemet Android, mens de nye tavlecomputere kommer med Android-versionen kaldet Honeycomb. Mikrofon og højtaler er også placeret som på en mobiltelefon, og du kan føre almindelige mobilsamtaler på Galaxy Note.

Men så enkelt er det ikke. Samsung Galaxy Tab 7, som aldrig har udgivet sig for at være en mobiltelefon, kører også på Gingerbread. Det minder med andre ord om en krydsning mellem Galaxy S II og tavlecomputeren Galaxy Tab 7.

Suveræn skærm

Skærmen er af typen Super AMOLED og måler 5,3 tommer diagonalt. Skærmopløsningen er utroligt nok på 1280 x 800 pixels. Det betyder kort fortalt, at der er lige så mange punkter på denne skærm, som der er på Samsung Galaxy Tab 10.1. Skærmen på sidstnævnte måler 10,1 tommer diagonalt og fremstår skarp og klar.

Det høje antal billedpunkter per tomme gør, at de billeder, du ser på skærmen, står midnst lige så skarpe som dem, du ser på tryk i blanke magasiner.

Opleves som let

Det er i Samsungs udstillingsstand under IFA i Berlin, hvor vi får mulighed for at kigge nærmere på Galaxy Note. Vi griber Galaxy Note i hånden og vurderer dens vægt. Den vejer 178 gram, men det føles som om, den ikke vejer noget som helst. Telefonen er tynd, og vi bliver næsten lidt bange for, om den skal gå i stykker mellem fingrene på os. Vi stryger en finger over skærmfladen og ser, hvordan skærmbilledet følger fingeren. Et lille swipe og så er man bladret videre til næste startskærm. Processoren i Galaxy Note er lynhurtig, og det sætter sit præg på brugeroplevelsen.

Læs mere: IFA 2011

Menuerne genkender man fra Samsung Galaxy S II. Her er Samsungs egen brugergrænseflade TouchWiz i brug, hvilket gør det nemt at tilpasse telefonen, som du selv ønsker det.

Samsung Galaxy Note sammenlignet med »lillebror« Samsung Galaxy S II.

Skriv med pen

Vi ved, at vores tid med Galaxy Note på standen foreløbig er begrænset, så vi skynder os at undersøge den mere nøje. Vi finder pennen, som sidder placeret i telefonen, trækker den frem og starter telefonens notat-applikation. Udover størelsen er det denne skærmpen, der gør telefonen unik. Funktionerne til pennen er ikke helt forskellig fra det, du finder på HTCs 7-tommer tavle-PC HTC Flyer. Men pennen har fået flere funktioner og kan blant andet bruges som musepil eller curser.

Pennen fungerer godt. Vi kan tegne tykke eller tynde streger, og vi kan skifte farve på pennen undervejs. Men samtidig er vi ikke overbevist om, hvorvidt denne pen er noget, vi vil komme til at gøre meget brug af. At skrive på en glasplade giver ikke den samme følelse, som når du skriver på papir. Du kan heller ikke variere trykket for at fremhæve nuancer, som når du tegner eller skriver med blyant eller pen på papir. Men pennen er der, og den er i hvert fald ingen ulempe.

Ellers bemærker vi, at telefonen virker mindre og mindre, jo mere vi bruger den. Efter en stund er den faktisk blevet så lille, at vi rent faktisk har lyst til at putte den i lommen. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at der er nok skal være nogen, der vil fravælge Galaxy Note som mobiltelefon, fordi den er for stor, og at nogen vil synes, den er for lille til at fungere ordentligt som en tavlecomputer. Men hvis man gerne vil kombinere de to i et og samme produkt, så kan det nok godt gøres mere elegant, end Samsung har gjort det her. Alligevel er Galaxy Note et produkt, der er let at forelske sig i.

Se video af Galaxy Note

Her er en video, hvor produktansvarlig i Samsung Norge, Stig Ove Langø, fortæller mere om Galaxy Note:

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting