Vi bruger millioner på astrologi - uden at tro på det

Især kvinder og veluddannede kaster ukritisk lommepenge efter stjernetegn.

Kan stjernerne fortælle os, om vi skal skifte job, bolig eller partner? Vi tror dybest set ikke på det, men bruger alligevel gladelig store summer penge på astrologi, fortæller religionshistoriker Kirstine Munk, der har lavet en ph.d. afhandling om emnet.

Hun anslår, at 80-90 procent af dem, der benytter sig af astrologer, i virkeligheden ikke tror på det. Det skriver JydskeVestkysten.

Kirstine Munk sporer en stigende tendens til, at danskerne går til astrolog. Det er især veluddannede og kvinder, der er villige til at betale mellem 1200 og 1800 kroner for et horoskop, selvom de fleste ikke tror på teorien bag.

- En af grundene til, at det er blevet karakteristisk, er, at vi oplever så meget information og så mange alternative trosforestillinger, at vi bliver lidt usikre på, om der er noget i det fremmede, vi godt kan bruge, siger Kirstine Munk til avisen.

Hun mener, det samme gør sig gældende indenfor numerologi og andre alternative behandlingsmåder. Det bekræfter formanden for Dansk Numerolog-forbund, Mauren Pihl, der oplever en bredere accept af sit fag, selvom vi logisk set ikke tror på, at det virker.

- Det er lige præcist det, jeg oplever. Folk tænker: hvorfor fravælge det? Tænk sig hvis det nu virkede og var et vidunderligt redskab, og jeg om to år må sande: Jeg har det meget bedre med mig selv, siger hun.

Alene astrologi omsætter for et millionbeløb hvert år, og det skønnes, at cirka 100 danskere arbejder som astrologer.

Kilde: JydskeVestkysten