Venstre kom først med app

Venstre har som det første danske parti lanceret en app til iPhone. Det er altid sjovt at komme først, men spørgsmålet er, om brugerne vil åbne app’en mere end én gang.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I app’en kan man finde sin kandidat, teste hvor enig man er med partiet, for dernæst at melde sig ind eller støtte med sms-bidrag. Der er også en ”meld en skræmmekampagne”-funktion rettet mod fagbevægelsen og oppositionen. Her kan man indsende mail eller billede, ”så kan vi i fællesskab bekæmpe skræmmekampagner mod Venstre og vores politik.”

Nederst i app’en kører de seneste nyheder fra Venstre. Der er også et kort, som via gps’en viser kandidaten i ens område. I Pilestræde er det udviklingsminister Søren Pind. Man kommer dog ikke videre til kandidatens oplysninger , fx en hjemmeside, Twitterkonto el. lign. Man får bare navn og kreds.

Langt til Obama

Det vakte stor begejstring, da Barack Obama i valgkampen 2008 som den første politiker lancerede sin egen iphone-app. Den kunne bl.a. analysere telefonbogen og vise, hvilke bekendte man havde i svingstaterne. Idéen var, at man så kunne ringe til sin moster i Florida eller gamle studiekammerat i Ohio og minde dem om at stemme på Obama.

Lignende funktioner er der ikke i Venstres nye app. Det er ikke en app, som lægger op til at man vender tilbage til den. Mest af alt leder app’en videre til andre medier – send en mail, modtag SMS’er, mød Venstre på Facebook etc. Den henvender sig primært til folk, der allerede ved, at de vil stemme på partiet, og som kan bruge app’en til at finde argumenter, der kan overbevise andre om at stemme på partiet.

App’en udnytter ikke, at man sidder med mobilen og har alle ens venner indenfor rækkevidde via Facebook eller telefonbogen. Det kunne fx være en mulighed for at udfordre sine venner i testen, eller man kunne opfordre folk til at lave deres eget fysiske eller virtuelle kampagneteam med deres venner. Mulighederne er mange, og det vil vi forhåbentlig se udrullet i løbet af valgåret 2011 fra en række partier. Indtil videre fører Venstre app-kapløbet, men vi har forhåbentlig stadig de bedste politiske app-idéer til gode.

Hent hos iTunes