Ups: Hacker tæt på at slette alle videoer på YouTube

Det er de færreste, der kan sige, at de er deres vægt værd i guld. Men det kan en russisk hacker, efter han for nylig reddede internetgiganten YouTube.

Sydkoreanske Psys kæmpehit 'Gangnam Style' har trukket mere end to milliarder visninger på YouTube, men kunne indtil for nylig være blevet slettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM WIMBORNE

Den russiske hacker Kamil Hismatullin blev for nylig kontaktet af Google, der ville have ham til at undersøge flere af deres internettjenester for sikkerhedsbrister. Det viste sig at være en god ide.

For da Hismatullin først kastede sig over Youtube Creator Studio, der bruges til at administrere forskellige brugeres kanaler, gik der ikke længe, inden russeren pludselig faldt over en såkaldt 'bug' - fejl på it-sprog.

Endda en stor én af slagsen.

Fejlen betød nemlig, at han så let som ingenting kunne slette enhver video, han havde lyst til. Han har efterfølgende lagt en video på netop YouTube, hvor han viser, hvordan det virkede.

»Jeg brugte 6-7 timer på at researche, hvis man medtager den tid, jeg brugte på at bekæmpe trangen til at 'rense ud' i (Justin, red.) Biebers kanal,« skriver Kamil Hismatullin på sin blog.

Hismatullin stod i forvejen til at få 1337 amerikanske dollar - et beløb der i sig selv er en reference til gamer- og hacker-verdenen. Men den potentielt fatale fejl, han gravede frem og indrapporterede, betød, at Google gav ham 5.000 dollars ekstra.

sin blog skriver Hismatullin om sin opdagelse:

»Det blev ordnet i løbet af et par timer, Google belønnede mig med $5000, og heldigvis blev ingen Bieber-videoer beskadiget,« står der efterfulgt af en storsmilende smiley.