Ung mand afhængig af menneskeblod

Læger beskriver i en videnskabelig artikel et sjældent tilfælde med en psykisk syg ung mand, der blev afhængig af at drikke andre menneskers blod.

I sjældne tilfælde kan mennesker blive afhængige af andre menneskers blod. Akkurat som vampyrer. Fold sammen
Læs mere
Foto: MOGENS FLINDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der findes rigtige vampyrer.

Eller rettere, der findes mennesker, som er så forstyrrede, at de begynder at bide eller stikke andre mennesker for at drikke deres blod.

Det kan tyrkiske læger berette om i en forskningsartikel, hvor de fortæller den uhyggelige historie om en alvorligt syg ung mand, der blev afhængig af menneskeblod.

Den unge mand på 23 år begyndte i første omgang at snitte i sit eget bryst, arme og mave med barberblade for at lade blodet løbe ned i en kop, så han kunne drikke det.

Siden greb det om sig, og han blev med egne ord, skriver lægerne, afhængig af blod. Det var ligeså så vigtigt "som at trække vejret". Og inden længe begyndte han kigge sig om efter andre kilder.

Den unavngivne mand fra en ikke navngivet by i Tyrkiet blev arresteret indtil flere gange for at stikke eller bide folk for at få fat i deres blod, inden han kom i behandling hos læger fra Denizli-militærhospitalet i Tyrkiet.

Den 23-årige fik endog sin far til at skaffe ham blodposer fra en blodbank.

Lægernes beskrivelse af sagen er omtalt i en artikel netop offentliggjort i tidsskriftet Journal of Psychotherapy and Psychosomatics, og den bliver omtalt på livescience.som.

De beskriver manden som alvorligt forstyrret på grund af en række psykiske lidelser, traumatiske oplevelser og alkoholmisbrug.

Før han slog sig på blodet, var han vidne til, at hans fire måneder datter blev syg og døde. Dertil kommer, at han overværede mordet på sin onkel og et andet drab, hvor "en af hans venner skar hoved og penis af offeret", som lægerne skriver.

Den 23-årige udviste flere tegn på forstyrrelser. Han talte med sig selv, og han har til lægerne berettet, hvordan en "imaginær ledsager" tvang ham til at være voldelige og forsøge selvmord. Han led også af hukommelsestab i dagligdagen og kunne i flere tilfælde ikke huske, hvordan han var havnet et givent sted.

Lægerne spekulerer i, at han skiftede til en anden personlig tilstand, når han var i en blodrus, så han ikke kunne huske den efterfølgende og dermed heller ikke kunne forholde sig følelsesmæssigt til ofret.

Den 23-årige er blevet diagnosticeret med den sjældne lidelse dissociativ personlighedsspaltning samt posttraumatisk stress, kronisk depression og alkoholisme.

Lægerne beskriver ham som det første kendte tilfælde, hvor denne form for personlighedsspaltning manifesterer sig i en vampyr-personlighed.

De mener, at lidelsen hænger sammen med en barndom med misbrug, vanrøgt og mistrivsel. Den 23-åriges mor fik således raserianfald rettet mod ham, da han var i puberteten, hvor hun slog ham. Og han kan ifølge lægerne intet huske fra sit femte til 11. barndomsår.

Efter seks ugers behandling var hans tilbøjelig til blod i bedring, fremgår det af artiklen. Men han havde stadig symptomer på personlighedsspaltning.