Ulv set tæt ved grænsen

En ulv i den nordtyske delstat Slesvig-Holsten kan have kurs mod Danmark.

I juledagene tog Lajla Nielsen Ress fra vestjyske Lem dette billede fra sit køkkenvidue. Det ligner en ulv, men observationen er ikke helt sikker. Endnu en ulv er nu set syd for grænsen i Nordtyskland, og den kan have rettet snuden mod Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lajla Nielsen Ress

Der er set nye spor af en ulv syd for den dansk-tyske grænse.

Denne gang er det et over en kilometer langt ulvespor i sne, der er blevet opdaget i Herzogtum Lauenburg i det sydlige Slesvig-Holsten.

Det skriver ndr.de.

Det er uklart, om ulven stadig befinder sig området, tilføjer ndr.de.

Det er ikke første gang, der er observeret ulve eller ulvespor i Slesvig-Holsten.

De stammer fra en større bestand af ulve længere mod syd, i Sachsen på grænsen mellem Tyskland og Polen, hvorfra strejfende ulve spreder sig til resten af Tyskland.

På 15 år er bestanden af tyske ulve vokset fra nul til hele 12 familier i Sachsen, ligesom to ulvefamilier i dag har slået sig ned syd for Hamborg.

Men ulvene fra Sachsen er også nået hele vejen til Danmark via Slesvig-Holsten.

Således viser genetiske undersøgelser af den døde ulv, der i november blev fundet i Nationalpark Thy, at den er fra det sachsiske.

Ulven havde i al ubemærkethed bevæget sig 850 kilometer fra Sachsen til Norddanmark.

Og den aktuelle ulv fra Slesvig-Holsten kan sagtens finde vej til Danmark i løbet af et par dage, lyder det fra seniorforsker Peter Sunde, Aarhus Universitet.

- Som udgangspunkt er det ikke noget problem. En målrettet ulv kan snildt bevæge sig 100 kilometer om dagen, forklarer han.

Peter Sunde understreger, at Danmark kommer til at se flere strejfende ulve i fremtiden. Han heviser til, at der både er de fornødne levesteder og det fornødne levegrundlag.

- Jeg kan ikke sige, hvor hyppigt de vil vil komme. Men der bliver flere og flere ulve i Tyskland, og de vil rykke tættere på Danmark.

Han skønner, at der under de rette omstændigheder vil være plads til omkring 100 ulve herhjemme.