Tyggegummi klar til vitaminer

Tyggegummi beriget med vitaminer og enzymer. Tyggegummichokolade eller bolchetyggegummi. Danske Gumlink er først i verden med banebrydende tyggegummi-opfindelse.

Som den eneste virksomhed i verden er danske Gumlink nu i stand til at berige tyggegummi med vitaminer, tilsætte enzymer, som forbedrer mundhygiejnen og lave kombinationer af tyggegummi og andet slik, som hidtil har været umulige at lave.

Det såkaldte »komprimat-tyggegummi« præsenteres i dag på ISM-messen verdens største slik-messe, som finder sted i Köln, og som har flere end 100.000 deltagere.

Traditionel tyggegummiproduktion sker under højt tryk og høje temperaturer, der gør vitaminer og enzymer inaktive.

»Komprimat-tyggegummi laves ved lavt tryk og med lave temperaturer. Det giver mulighed for helt nye kombinationer,« siger Lars Funder, Gumlinks administrerende direktør.

Tre år undervejs
Ud over vitaminer og enzymer kan man også kombinere det nye tyggegummi slik som eksempelvis chokolade eller bolcher, oplyser Lars Funder.

Det nye tyggegummi har taget tre år og kostet et tocifret millionbeløb at udvikle. I øvrigt er det Vejle-virksomhedens første nye produkt efter salget af mærkerne Dandy, Stimorol og V6 til britiske Cadbury-Schweppes. Efter salget af mærkerne er Gumlink kontraktproducent for andre slikkoncerner, for tandpasta-selskaber og supermarkedskæder.

I år regner Gumlink med at sælge ca. 20.000 ton almindeligt tyggegummi. Salget af det nye tyggegummi ventes at nå 500 ton i 2005.

»Det er alt for tidligt at sige, at det her vil blive en kæmpe succes. Men vi har en klar forhåbning om, at det vil tiltrække nye kunder,« siger Lars Funder.