Twitter genfinder forsvundet selfie-tweet

Flere meldinger om opdateringer som forsvandt på det sociale netværk Twitter, fik selskabet til at undersøge en »bug« i systemet. Nu er de fleste genfundet - også det ekstremt populære tweet med et selfie fra Oscar-uddelingen.

Flere teknologimedier har berettet om, at flere kendte personligheders tweets forleden forsvandt fra Twitter - herunder opdateringen med det berømte selfie fra Oscar-uddelingen. De fleste skulle være genfundet igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når det er kendisser, som leverer populære »tweets« på det sociale netværk Twitter, har de ofte en tendens til at sprede sig ekstremt hurtigt, fordi mange af tjenestens øvrige omkring 240 millioner aktive brugere sender dem videre i deres netværk.

Flere af slagsen med så meget turbo på, at det trækker omtale både hos medier og blogs verden over. Det gjorde eksempelvis Ellen Degeneres' tweet - eller statusopdateringer på Twitter - med det berømte foto fra Oscar-uddelingen.

Derfor skaber det også røre, når netop den type opdateringer pludselig forsvinder fra nyhedsstrømmen i det sociale netværk. Det seneste par dage har der været meldinger om, at flere opdateringer på Twitter blandt andet fra kendte personligheder som netop skuespiller og TV-stjerne Ellen Degeneres samt popstjernerne Lady Gaga og Justin Bieber var forsvundet.

Nu er de fleste af de forsvunde tweets blev genfundet, skriver teknologimediet Techcrunch. Her fremgår det, at en af de forsvundne tweets var Ellen Degeneres', der indeholdt meget omtalte selfie-billede fra Oscar-uddelingen, der var pakket med berømte skuespillere. Netop den opdatering er ifølge Techcrunch blevet delt videre af andre - eller »retweeted« - mere end nogen anden.

Efter der begyndte at dukke historier op om, at flere kendissers tweets var forsvundet fra nyhedsstrømmen på det sociale netværk, kunne Twitter da også selv meddele i opdatering tirsdag, at selskabet var i gang med at undersøge en »bug« i systemet, der har været skyld at nogle tweets ikke længere bliver vist.

Da Ellen Degeneres som vært ved Oscar-showet fik skuespilleren Bradley Cooper til at tage et billede med en smartphone af en gruppe fyldt af kendisser, som hun efterfølgende delte på Twitter, jokede hun med, om det kunne blive den mest delte opdatering på det sociale netværk. Og det blev lynhurtigt, skrev nyhedsbureauet efter Oscar-showet.

I løbet af to timer blev det delt mere end to millioner gange, og det sociale netværk trak herefter så meget trafik, at det helt brød ned i en kort periode.

Oscar-selfien overtog dengang titlen som det mest delte billede på Twitter nogensinde. Tidligere topscorer er et billede af Barack Obama, der giver sin kone, Michelle Obama, et knus, da han blev genvalgt til posten som USAs præsident.