TV-prisen stiger igen-igen

Når TV2 til januar bliver betalingskanal, må YouSee-kunder slippe mellem 120 og 300 kroner ekstra for kabel-TV pakken hvert år

Boxer vil opkræve TV2-penge for hvert enkelt TV i hjemmet. Det kan blive dyrt, hvis man har mange TV-apparater Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHELE TANTUSSI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: At det bliver dyrere for TV-seerne at se TV2 når kanalen til januar bliver en betalingskanal, har været kendt længe.

Men nu sætter to af landets store TV-udbydere konkrete priser på - og dermed får prisskruen endnu et hak i opadgående retning. Det var meldingen på den danske elektronikbranches pressemøde under den årlige IFA-messe i Berlin.

Hos YouSee, der er landets suverænt største udbyder af kabel-TV, kommer den mindste pakke, grundpakken, til at stige med en rund tier hver måned, mens den største pakke ender med at stige med 25 kroner.

I de største pakker kommer der dog en række andre ændringer, der forklarer den bratte prisstigning, blandt andet en hel række nye HD-kanaler.

Hos Boxer har man indtil videre valgt ikke at afsløre prisændringer for pakkerne, men i stedet valgt at udbyde TV2 som en kanal, man kan købe enkeltvis.

Boxer tilbyder YouSee-lignende pakker til at alle de danskere, der modtager TV via en stueantenne. Her har man hidtil kunnet se en række TV-kanaler, blandt andet TV2 og DR uden at være kunde hos Boxer, men vil man fortsat se TV2 når kanalen bliver betalingskanal, er der ingen vej uden om Boxer.

Til gengæld holdes prisen på lidt over en krone dagligt - eller 427 kroner årligt. Da modtagelsen kræver en boks og et kort, skal denne pris betales for hvert TV i husstanden.

YouSee har tidligere rumsteret med sablen overfor priserne for fodboldrettigheder og truet med, at kanalerne ikke skulle gøre sig forhåbninger om at byde vilde beløb for rettighederne, for derefter at hæve kanalpriserne, og dermed tvinge YouSee til at hæve priserne over for slutkunderne.

Dengang truede YouSee med at gøre dyre fodboldkanaler til tilvalgskanaler, der ikke automatisk følger med i pakkerne. Dermed ender fodboldkanalerne med selv at skulle retfærdiggøre priserne overfor TV-kunderne, som så pludselig får mulighed for at fravælge dem.

Ifølge YouSee-direktør Niels Breining, var dette også i overvejelserne med TV2, men YouSee valgte alligevel at gøre TV2 til standard.