Tre milliarder mennesker på nettet i år

Omkring 2,7 milliarder mennesker verden over har adgang til internettet. Det tal vil stige til tre milliarder ved udgangen af året, lyder det fra Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU).

Ved udgangen af 2014 vil tre milliarder mennesker verden over havde adgang til internettet ifølge Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved dette års udgang vil tre milliarder mennesker i verden have adgang til internettet - mod de nuværende omkring 2,7 milliarder mennesker svarede til 41 procent af verdens befolkning. Det viser nye tal fra Den Internationale Telekommunikationsunion (ITU).

Stigningen vil betyde, at det ved udgangen af 2014 er omkring 44 procent af verdens befolkning, der har netadgang. Geografisk fordelt vil tæt på en tredjedel - eller 31 procent - af husholdningerne i udviklingslande være forbundet til internettet, mens det gælder for 78 procent i udviklede lande.

Der er altså fortsat store geografiske forskelle på, hvor forbundne verdens befolkning er til internettet. Mens tal fra 2013 viste, at 90 procent af de 1,1 milliarder husstande, som står uden netadgang, findes i udviklingslandene, sker der en stigning frem til udgangen af 2014. 

Hvor sidste års analyse viste, at internetudbredelsen i Afrika var på 16 procent, vil den ved udgangen af 2014 ligge på 20 procent, lyder det i analysen fra ITU, der henviser til, at tallet i 2010 lå på ti procent.

Det vil ved udgangen af året være borgere fra udviklede lande, der udgør to tredje dele af verdens internetbrugere, og det vil fortsat være folk fra udviklingslande, der udgør 90 procent af de borgere, som ikke har internetadgang.

Det er fortsat Europa, der er den højeste internetudbredelse med 75 procent, mens USA er nummer to med en udbredelse, der ligger tæt på, at to ud af tre personer vil anvende internettet ved udgangen af 2014. 

Ifølge ITU-rapporten vil antallet af mobile bredbåndsabonnenter nå 2,3 milliarder globalt ved udgangen af året, og heraf ventes det, at 55 procent vil være i de udviklede lande.

Det er også i Europa, at udbredelsen af mobilt bredbånd er højest med 64 procent, i USA er den på 59 procent, mens den i Afrika ligger på 19 procent.

Flere internet- og teknologiselskaber arbejder aktivt for at sikre, at en større andel af verdens befolkning får adgang til internettet. 

Google har længe eksperimenteret med at sende balloner op over utilgængelige områder af verden og sikre internetforbindelse her - og annoncerede for nylig, at selskabet nu også vil levere internet med droner.

Google oplyste i april, at selskabet vil opkøbe virksomheden Titan Aerospace, som udvikler soldrevne droner, der skal kunne flyve uafbrudt i årevis. Tanken hermed er blandt andet at kunne tilbyde internetforbindelse i afgrænsede områder.

Forud for Google annoncerede Facebook-topchefen Mark Zuckerberg lignende planer i og med, at selskabet har etableret et udviklingscenter »Connectivity Lab«, som netop eksperimenterer med at sende droner til de områder af verden, hvor der ikke er internetforbindelse i dag.

Flere teknologivirksomheder har sat fokus på at få udbredt adgangen til internettet, og i august stiftede Facebook organisationen Internet.org sammen med en række andre teknologiselskaber som blandt andre Samsung, Nokia, Qualcomm og Ericsson. Her er formålet at sikre, at der bliver lettere adgang til internettet i udviklingslande og vækstøkonomier rundt om i verden, og målet er at nå ud til fem milliarder mennesker.