TomTom klar med navigationsapp til Android

Applikationen, der netop er blevet fremvist på elektronikmessen i Berlin, kommer til oktober.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TomTom har længe haft en rigtig god navigationsapp til iPhone og iPad, men Android-versionen har glimret ved sit fravær. Indtil nu.

På IFA-messen, der netop er overstået, fremviste TomTom endelig en Android-version af navigationssystemet. Det lagde selskabet op til i en pressemeddelelse.

Læs også: Google klar med nye kort-tjenester

Der er ikke så forfærdelig mange oplysninger at hente om den nye navigationsapp, men ifølge TomTom vil applikationen indeholde de funktioner, vi allerede kender, fra iOS-versionerne. IQ Traffic-funktionen vil for eksempel give dig en mere præcis tidsangivelse for, hvornår du kan forvente at være fremme baseret på gennemsnitshastigheder, i stedet for hastighedsgrænsen, på den aktuelle vejstrækning på diverse tider af døgnet. En anden funktion, HD Traffic, koster ekstra, men giver dig trafikmeldinger og forslag til alternative ruter ved for eksempel trafikulykker eller vejarbejde.

»Vi sigter efter at gøre TomTom-indhold og tjenester tilgængelige på så mange enheder og platforme som muligt. Det at bringe TomTom-navigation til Android-smartphones er derfor en vigtig milepæl for os,« siger chefen for TomTom, Corinne Vigreux, i pressemeddelelsen.

Android-versionen vil blive tilgængelig via Google Play til oktober. Prisen er endnu ukendt.

Læs også: Stort samarbejde skal forbedre indendørs navigation

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.