Titanernes fald skal give ny Xbox sejren

Microsoft håber på ny medvind med lanceringen i denne uge af storspillet »Titanfall«, som ikke fåes til konkurrenten Playstation 4.

I det nye storspil »Titanfall« udspilles kampen mellem sværtbevæbnede titaner og elitepiloter. Spillet skal samtidig kæmpe for at få Microsofts Xbox One tilbage som bedst sælgende spillekonsol. Foto fra spillet Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af de med spænding ventede store spil, »Titanfall«, skal give Microsofts nye spillekonsol, Xbox One, vind i sejlene og dermed hale ind på Sonys konkurrerende Playstation 4, som har taget føringen i den fornyede kamp på konsolmarkedet.

Science fiction-spillet »Titanfall«, som fra tirsdag kan købes til i USA 60 dollars og i Danmark fra torsdag til omkring 370 kroner, udgives udelukkende til Xbox One og almindelige PCer og findes dermed ikke til Playstation eller til Nintendos ligeledes konkurrerende Wii.

»»Titanfall« er det rigtigt store spil til Xbox One. Spillekonsoller lever og dør med store hits, så det er virkelig vigtigt, at publikum kan lide dette spil,« siger teknologianalytiker Rob Enderle fra Enderle Group til nyhedsbureauet AFP.

»Call of Duty«-designere inde over

Premieren er da også iscenesat som en national begivenhed i USA, hvor flere end 6.000 butikker holder midnatsåbent.

»Titanfall« er udviklet af Respawn Entertainment, som har haft designere fra salgssuccesen »Call of Duty« inde over, og det er spilgiganten Electronic Arts, der udgiver det. 25. marts kommer en udgave til den ældre Xbox 360-konsol.

Scenen i spillet er en fjern, krigsramt del af rummet ved navn »grænsen«. Her - i en nær fremtid - står spillerne midt i konflikten mellem Interstellar Manufacturing Corporation og Frontier Militia. Her er hovedfigurerne seks meter høje titaner og elitepiloter, og spillerne kan skifte mellem at være pilot og titan, angribe og flygte og løbende ændre taktik. »Titanfall« er et flerspillerspil.

Playstation fører

Både Playstation 4 og Xbox One kom på markedet i november 2013 (Xbox One har dog sin danmarkspremiere til gode), og begge oplevede et godt julesalg. Det er dog Playstation, der fører løbet og dermed kampen om den vigtige plads hjemme i stuen som en central del af familiens underholdning. Sony meddelte i sidste uge, at salget af Playstation 4 har rundet seks millioner styk, og ifølge analysefirmaet NPD Group har Playstation 4 slået Xbox af pinden som den mest solgte konsol i USA. Playstation 4 koster 100 dollars mindre end Xbox One.

»Titanfall« er den seneste rigtigt store spilsatsning til spillekonsollerne, som kæmper for at bevare folks interesse i kampen mod smartphonetelefoner og tavle-PCer, som i voksende omfang - også - bruges til at spille spil på. Andre store spiludgivelser gennem det seneste halve års tid er »Grand Theft Auto V«, »Battlefield 4« og nyeste »Call of Duty«-episode.

Spørgsmålet er, om Playstation 4 og Xbox One bliver den sidste generation af spillekonsoller.

»Det er det store spørgsmål. Hverken Microsoft, Sony eller Nintendo har formået at bygge bro mellem stuen og deres mobiludstyr,« siger Avi Greengart fra analysefirmaet Current Analysis til AFP.