The Daily kommer også til Android

Den berømte iPad-avis The Daily kommer også til andre tavlecomputere.

Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I starten af denne måned kunne mediebaronen Rupert Murdoch præsentere sin nye iPad-avis The Daily, der er udviklet i fælleskab med Apple. For 99 cent om ugen får man leveret op til 100 sider med nyheder hver dag til sin iPad.

Avisen udkommer indtil videre kun til iPad'en – der er hverken planlagt en printversion eller en onlineudgave. Men nu skriver Wall Street Journal, at der kommer en version til Android-tablets allerede i andet kvartal.

Det er meget overraskende, for det menes at News Corporation og Apple har arbejdet meget tæt sammen om The Daily – og dermed har Apple altså hjulpet med at udvikle en tablet-avis, som nu kommer til en konkurrerende platform.

The Daily er da også den første applikation, som bruger Apples nye abonnements-tjeneste.

Det var meningen at Steve Jobs skulle præsentere The Daily sammen med Rupert Murdoch, men efter hans sygemelding fik Murdoch i stedet selskab af en anden Apple-topchef, Eddy Cue.

Ifølge Wall Street Journal er The Daily-applikationen stadig plaget af tekniske problemer og man kunne spekulere på, at beslutningen om at udvikle en Android-version skyldes at interessen for avisen har været begrænset på iPad. Det er dog svært at vurdere, for de første to uger har avisen været gratis.

Der findes ikke en officiel webudgave af The Daily. Men alligevel er det muligt at dele de enkelte artikler i avisen med sine venner på Facebook og Twitter, og artiklerne bliver også indekseret i nettets søgemaskiner.

Forklaringen er, at alle artikler fra The Daily faktisk ligger på nettet, men der findes ikke en fælles forside eller en indholdsfortegnelse, hvor man kan springe til de enkelte artikler.

Det har fået en programmør til at bygge ”The Daily: Indexed”, som er en uofficiel webudgave af avisen. Den fungerer som en slags indholdsfortegnelse med links til webversioner af alle dagens artikler.

Nu fortæller han imidlertid at det er slut. Efter den gratis prøveperiode har han ikke lyst til at betale for et abonnement på The Daily, og derfor vil han ikke længere opdate webversionen af avisen. Men han er klar til at forære domænet og software til andre, som måtte have lyst til at videreføre projektet.

I et interview med Wired siger programmøren Andy Baio, at artiklerne i The Daily er for uinteressante – det må gøre ondt hos Rupert Murdoch.

Han mener desuden, at The Daily selv bør udvikle en webversion.

ComON har også anmeldt The Daily og her efterlyser vi nytænkning i den digitale avis, som lever sit liv bag en betalingsmur.

Læs også: Sådan er den nye iPad-avis
Læs også: Apple laver kattelem i ny abonnementsordning