Telia fyrer sin mobilchef

Nordens største telekoncern sætter ny mand i spidsen efter blot to og et halvt år.

Telias koncernchef, Lars Nyberg (til venstre), har fyret sin mobildirektør Håkan Dahlström (til højre), her i fællesskab på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i februar i år. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telia har fredag fyret den ansvarlige mobildirektør for Danmark og resten af verden.

Håkan Dahlström forlader Nordens største telekoncern og en af verdens ti største mobilselskaber og erstattes på posten af Tero Kivisaari, som indtil nu har været ansvarlig for Telias forretningsområde i Eurasien. Den post fortsætter han samtidig på.

»For at kunne udvikle vor mobilvirksomhed yderligere og håndtere de stadig større udfordringer, som branchen står overfor, er vi nødt til at ændre i ledelsen. Derfor forlader Håkan Dahlström sin post,« siger Telias koncernchef, Lars Nyberg, i en pressemeddelelse.

Uro i Usbekistan

Håkan Dahlström, der er svensker, overtog ansvaret for hele Telia-koncernens mobilforretning i marts 2010 efter Kenneth Karlberg, som også blev fyret fra jobbet, også dengang for at få en ny profil på posten.

Håkan Dahlström havde forinden med succes rettet op på Telias bredbåndsforretning.

Tero Kivisaaris ansvarsområde i Eurasien er i øjeblikket i kraftigt fokus efter svensk TVs afsløring af, at Telia-koncernen tilsyneladende har betalt et milliardbeløb til et skuffeselskab i Gibraltar, hvis 22-årige direktør har tætte forbindelser til Usbekistans diktators familie.

Også udskiftning hos Telenor

Også Telias største konkurrent, norske Telenors mobildirektør for Norden har netop fået nyt job. Kristin Skogen Lund forlader 1. november telekoncernen for at blive ny topchef i Norges svar på Dansk Industri, NHO. Hun slap i september 2011 ansvaret for Telenors nordiske aktiviteter for at blive leder af Telenors digitale aktiviteter - noget, som hun har kendskab til fra sit tidligere virke i mediebranchen.

Hun er blevet kritiseret for, at hun til Berlingske Business i februar sidste år slog fast, at Telenor ikke agtede at købe den danske telerebel, lavprisselskabet Onfone, som dengang trak blodrøde spor efter sig i den voldsomme mobilkrig. Onfone brugte Telenors net, og kort efter slog TDC til, købte selskabet og flyttede alle kunderne til TDCs net.