Tavlecomputerkrigen udvides

LG rykker ind med en Optimus Pad med 3D-filmkamera - og en høj pris. Samsungs Galaxy Tab får en storebror.

Sydkoreanske LG vil også være med i tavlecomputerkrigen og kommer nu med sin Optimus Pad til 7.350 kroner. Foto: LG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Verdens tredjestørste mobilproducent, sydkoreanske LG Electronics, kaster sig nu ind i krigen på tavlecomputermarkedet med en model, der er både anderledes i størrelse og pris.

Det sker på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, der frem til på torsdag holdes i Cataloniens hovedby, Barcelona, i det nordøstlige Spanien.

LG Optimus Pad har en skærm på 8,9 tommer og er således mindre end Apples iPad og større end Samsungs første Galaxy Tab. Prisen er også anderledes. Hele 7.350 kroner skal der lægges på bordet, hvis man fra april vil erhverve sig en Optimus Pad. Det er langt over Samsungs Galaxy Tab, som i forvejen blev betragtet som dyr, og svarer til, hvad man kan købe tre og en halv mini-PCer for.

En syndflod af tavle-PCer

»Der kommer en syndflod af tavle-PCer nu. Mange er udtryk for et kompromis, hvor brugerfladen ikke er lavet til en tavle-PC men til en telefon, eller hvor apparatet er for stort til at bære. Vi tror på, at vort valg vil lægge standarden for tavle-PCer,« sagde LGs europæiske marketingsdirektør Daniel Hernandez selvsikkert, da han mandag præsenterede Optimus Pad.

Den vil få nyeste udgave af Googles styresystem, Android 3.0, som indmad, være udstyret med et kamera, der kan optage i fuld HD, og to kameraer på hver fem megapixler, så man kan optage i 3D. Desuden er Optimus Pad udstyret med HDMI-stik, så den kan kobles til en stor fladskærm, og så vejer den 654 gram og er 12,8 millimeter tyk. Med en såkaldt dobbeltkerneprocessor kan Optimus Pad klare mange opgaver samtidig uden at virke træg, og hentning af internetsider sker langt hurtigere. Skærmen har en opløsning på 1.280 x 768 pixler.

Størrelsen på 8,9 tommer er valgt, så den kan holdes fast i en hånd uden risiko for at falde på gulvet.

Galaxy Tab får en storebror

LGs landsmand, Samsung, udvider sin familie af tavlecomputere med en Galaxy Tab på 10,1 tommer - samme størrelse som de ultrabærbare og prisbillige mini-PCer.

Galaxy Tab 10,1 er Samsungs første tavlecomputer med Google Android 3.0, som er særlige designet til tavlecomputere.

Også Samsung har valgt at lægge en dobbeltkerneprocessor i, og skærmen kan levere en opløsning på 1.280 x 800 pixler, ligesom den understøtter Flash 10.1-teknologien til afspilning af film fra nettet. Desuden har den indbygget 3G-modem til mobilt bredbånd.

Galaxy Tab 10.1 på 599 gram kommer i handelen til juni, men prisen er ukendt. Den første Galaxy Tab kostede i omegnen af 6.000 kroner.