»Talende« armbånd fra kinesisk mobilgigant

Huawei kaster sig nu også ud i teknologi til at tage på men er også klar med to nye tavle-PCer med 4G-forbindelse - den ene måske verdens tyndeste.

Talkband fra Huawei er et armbånd, som man kan tale i, så telefonen ikke behøver at komme op ad lommen. Foto: Huawei Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Den kinesiske mobilgigant Huawei melder sig nu i feltet af elektronik, som man kan tage på, med et nyt »talende« armbånd, som samtidig holder øje med bærerens sundhedstilstand.

TalkBand B1 er Huaweis første af slagsen og blev præsenteret søndag eftermiddag på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona.

Det 26 gram tunge Talkband, som vil koste 99 euro, har en OLED-skærm på 1,4 tommer, som kan tages ud af selve remmen og bruge til at ringe op på. Den er dog ikke berøringsfølsom men styres med en applikation installeret på den telefon, som den er koblet sammen med. Talkband er både vand- og støvtæt og holder øje med ens søvemønstre og måler f.eks., hvor mange kilometer man har gået, og hvor mange kalorier der er forbrændt.

Virker endnu kun med Huawei-telefoner

Forbindelsen til Huawei-telefoner - for det er endnu kun med dem, at det virker, om end det snart vil ændre sig - sker gennem enten den trådløse Bluetooth-teknologi eller NFC-teknologien, hvor man populært sagt kan parre to enheder ved at gokke dem let sammen.

Remmen er en USB-forbindelse, som kan bruges til at lade TalkBand op. Ifølge Huawei er der syv timers taletid og to ugers standbytid. Kommer man længere væk end ti meter fra den telefon eller tavle-PC, som Talkband er forbundet til, vibrerer den.

Huawei, som er verdens tredjestørste mobilproducent efter Samsung og Apple, præsenterede samtidig sin nyeste 4G-/LTE-telefon, Ascend G6 4G, en sag på 4,5 tommer med en skærmopløsning på 960 540 pixler, et kamera bagpå med en opløsning på otte megapixler og fortil med fem megapixler og med Android 4.3 som styresystem. Pris og lanceringstidspunkt og -sted er endnu uvist.

Måske verdens tyndeste

Endelig stiller Huawei med to nye tavle-PCer, MediaPad X1 på syv tommer (ifølge Huawei verdens tyndeste af slagsen) og MediaTab M1 på otte tommer. Begge kører Android som styresystem og har 4G-/LTE-forbindelse, så de kan bruges som gigantiske mobiltelefoner, hvis man skulle have den slags lyster.

Berlingske er inviteret til Mobile World Congress i Barcelona af Telia. Læs mere på www.b.dk/tech og www.business.dk/digital.