Supergruppe dropper Spotify

Flere populære kunstnere trækker nu deres musik fra de nye streamingtjenester.

Coldplay - nu kun som købemusik Fold sammen
Læs mere
Foto: VICTOR LERENA

Tak, men nej tak. Sådan lyder udmedlingen fra flere populære musikere, der i flere tilfælde har valgt at trække deres musik fra de nye streamingtjenester.

Senest har supergruppen Coldplay valgt at droppe Spotify og en håndfuld andre streamingtjenester, der altså ikke kan streame albummet Mylo Xyloto til deres kunder.

Gruppens pladeselskab, EMI, har officielt beklaget at Coldplay vælger at droppe streamingtjenesterne, men beslutningen er Coldplays egen.

Tidligere har Tom Waits og sangerinden Adele valgt at droppe streamingtjenesterne til deres nye udspil. I stedet er fans nødt til at købe deres albums fysisk eller digitalt - for eksempel hos iTunes.

De mange streamingtjenester er svære at få overblik over, og endnu sværere er det at vurdere, hvem af dem, der har aftaler med hvem - og om hvad. Blandt andet har den populære tjeneste Grooveshark ikke lavet en aftaler med rettighedshaverne i Danmark.

Streamingtjenesterne har dog generelt fået kritik for at betale alt for lidt til kunsterne, der kan tjene mange flere penge via egentligt salg. For et par dage siden offentliggjorde Rolling Stone en oversigt over hvor lidt musikerne faktisk tjener på streaming-tjenester, og i Spotifys tilfælde får musikerne kun ganske et par øre, hver gang et af deres numre streames. Sælges nummeret derimod på iTunes, får musikerne estimeret et pænt stykke over en krone.

Coldplay har ikke selv forklaret, hvorfor de ikke vil være streames.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!