Styr Xbox'en med din Nokia-telefon

Microsofts ambitioner om at gøre telefonen til en spilkonsol er netop blevet demonstreret i Barcelona.

Microsoft og Nokias samarbejde resulterer nu også i, at din Nokia-telefon skal kunne bruges som joystick til xbox, fx til Microsofts Kinect. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURIKO NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På den store mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona har Microsoft fremvist nogle eksempler på, hvordan Xbox Kinect i fremtiden skal kunne fungere sammen med telefoner, der kører på Windows Phone 7.

Microsofts bestræbelser går dybest set ud på at forvandle mobiltelefonerne til joysticks og lave nogle unikke måder, hvorpå man kan spille computerspil på. Det har hele tiden ligget i kortene, at Windows Phone 7 og Xbox skulle forbindes. For eksempel ved at lade brugerne fortsætte et spil fra Xbox Live på fjernsynet, som man begyndte at spille på mobiltelefonen, men det er tydeligt, at Microsoft forsøger at gøre integrationen mere vidtrækkende.

Microsofts ansvarlige for Windows Phone Program Management, Joe Belfiore, fremviste følgende video, hvor en WP7-enhed kan bruges til at styre enkelte elementer i et Kinect-spil. Færdige produkter, der på samme måde binder Kinect og mobiltelefoner sammen, bliver ifølge rygterne senest klar til salg i 2012.

Se videodemonstration af Microsofts ambitioner