Styr på skema og lektier

Ugeplaner, skemaer, lektier - det hører altsammen med til skolestart og selvfølgelig findes der apps til at holde styr på det hele. Vi har prøvet iStudiez Pro.

Hvad enten man er forældre til et barn i 1. klasse eller selv er elev, så er det nemt at miste overblikket over sedler, kopier, ugeplaner mm. Man kan selvfølgelig skrive det hele ind i sin kalender, men det er altså nemmere med en app, der er udviklet med det ene formål at holde styr på studielivet.

Og det er det, iStudiez Pro kan. Man undgår naturligvis ikke at skulle foretage en del indtastninger til at starte med - men når først skema, undervisere og ferieplan er lagt ind, så er det faktisk kun lektier, opgaver og andet, der opstår i løbet af skoleåret, der skal indskrives. Er man som denne anmelder forælder til en 1. klasse-elev er det naturligvis primært skemadelen, man har brug for - men også lektierne kan det være rart at følge med i, app’en kan indstilles med remindere, der minder en om lektierne på et tidspunkt, man selv vælger.

En anden smart funktion er, at app’en er universal, det vil sige, den virker på både iPhones og iPads og syncer mellem dem, når blot man opretter en gratis konto hos iStudiez. Smart for forældre, der gerne vil holde sig opdaterede og undgå at fylde opslagstavlen med printede planer.

Er man selv elev kan man gøre brug af mere avancerede funktioner, såsom at tilføje eksamener, holde styr på karaktererne og tilføje studiepartnere til sine projekter.

Når man åbner app’en bliver man mødt af dagens forløb, det virker rigtig godt - men man kan naturligvis også skifte til uge eller månedsvisning for det større overblik. App’en har i det hele taget et design og en brugerflade, der meget ligner de apps, der kommer fra Apple selv og man vænner sig hurtigt til begreberne semestre, kurser og lektioner istedet for skoleår, fag og timer. Sidstnævnte begreber er det vist også kun de små klasser i folkeskolen, der stadig bruger, så det er ok at beholde de mere moderne ord også i den danske oversættelse.

Der er fire stjerner til iStudiez Pro - havde der været en funktion, hvor man kunne tilføje mere end en elev pr. semester og således se to skemaer uafhængigt af hinanden, ville den femte stjerne også komme med. Som det er nu kan man som forældre i princippet godt lave indtastninger for to eller flere børn - men deres skemaer kommer til at stå oveni hinanden og det er ikke så godt for overblikket... Udviklerne havde højst sandsynligt slet ikke forældre i tankerne, da de designede app’en, men det ville være en smart tilføjelse, der lige ville hæve den et niveau op.

Som bonusinfo kan nævnes, at app’en også fås i mac appstore (59 kr.) og man kan således også synce informationerne til en eller flere maccomputere.

Downloades fra iTunes

Pris: 18 kr.