Studerende tager på lig-ferie

14 dags ferie med billig mad, gode øl og alle de lig, du kan nå at undersøge.

Det tilbud tager 29 danske medicinstuderende om få dage imod, når de pakker rygsæk og skalpel og drager to uger til Tjekkiet på en såkaldt 'dissektionstur'.

Her har de studerende mulighed for at studere menneskekroppe under forhold, som i høj grad overgår dem, de har hjemme i Danmark, skriver metroXpress.

»Faciliteterne er nye og langt mere moderne end dem, vi bruger til daglig. I København foregår dissektionerne eksempelvis i en gammel kælder uden udluftning. Desuden er der kun halvt så mange studerende om hvert lig, og det betyder, at man kan fordybe sig meget mere end i Danmark, hvor man nærmest skal skynde sig, så alle kan komme til de få lig, der er,« siger Troels Græsholt-Knudsen fra foreningen International Medical Cooporation Committee, der står bag turen til Tjekkiet.

Foreningen har arrageret årlige dissektionsture gennem flere årtier, og de har siden starten været eftertragtede blandt de studerende. Flere af dem, der har været af sted, er i dag undervisere, og de anbefaler gladeligt et ferieophold med skalpellen i hånden.

Af samme årsag støtter Foreningen af Danske Lægestuderende rejsen økonomisk, så de studerende selv kan nøjes med at betale omkring 5.000 kroner for fem ugers dissektion blandet med fest og ferie.

»Vi støtter det, fordi vi mener, det er nogle vigtige ture. Det giver folk noget som er næsten uvurderligt fagligt, men så sandelig også socialt,« siger Bjarne Skjødt Worm.

Kilde: MetroXPress