»Stråling fra Wi-Fi er helt ufarlig«

Post- og teletilsynet og Statens strålevern i Norge konkluderer, at strålingen i børnehaver, på skoler og på gaden er helt ufarlige.

Glem alle bekymringer om farlig stråling fra wi-fi; den kan nemlig knap nok måles viser norsk undersøgelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stråling er altid et omdiskuteret emne og har på det sidste været omtalt i det norske mediebillede. Det norske Statens strålevern og Post- og teletilsynet har derfor været ude at måle strålingen, der hvor folk befinder sig. De har konkluderet, at strålingen omkring os knap nok er målbar. Målingerne er gennemført på 56 steder i Bergen, Kristiansand, Lillestrøm, Ski, Trondheim og Oslo, både indendørs og udendørs. Det inkluderer børnehaver, skoler, private hjem, arbejdspladser og gader, skriver NRK.

Kun en tusindedel af grænseværdierne

Undersøgelsen viser, at trådløse netværk, mobile bredbånd, trådløse telefoner og broadcasting-signaler udsender stråling, som udgør omkring en tusindedel af grænseværdierne, som kan være sundhedsskadeligt for mennesker, skriver NRK. Den absolut højeste værdi, man formåede at måle, var på 0,41 watt per kvadratmeter. Værdien blev målt tre steder på gadeplan ved basestationer monteret relativt lavt på husfacader. Det er langt under grænseværdierne på 4,7 watt per kvadratmeter for GSM-signaler og 10 watt per kvadratmeter for 3G-signaler.

Ingen grund til bekymring

»For første gang har vi nu registreret alle typer stråling, som man kan udsættes for samtidig, når man for eksempel befinder sig på en café eller på fortovet. Konklusionen er, at omfanget knap nok er målbart. Man kan derfor snildt holde op med at bekymre sig om det, siger Willy Jensen, direktør i Post- og teletilsynet, til NRK.no. Jensen anbefaler fortsat at være på den sikre side, når det kommer til mobiltelefoner, eftersom målingene ikke omfatter brug af mobiler og computere, men kun den eventuelt omgivende stråling. Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting