Stort fupnummer spreder sig på Facebook: Har du også modtaget denne besked?

Foto: KAREN BLEIER

Rigtig mange brugere på Facebook har fået videresendt en personlig besked fra en facebookven, hvor der advares om en Jayden K Smith, som omtales som en hacker, der både kan hacke din og dine venners konto, så snart han bliver tilføjet som ven.

Den noget ubehjælpsomme besked lyder således:

»Fortæl venligst alle kontaktpersoner i din messenger liste for ikke at acceptere Jayden K. Smith venskabsforespørgsel. Han er en hacker og har systemet forbundet til din Facebook-konto. Hvis en af dine kontakter accepterer det, bliver du også hacket, så sørg for, at alle dine venner kender det. Tak. Videresendt som modtaget. Hold fingeren nede på beskeden. Nederst i midten vil det sige fremad.«

Hvad skal du så gøre? Det korte svar er ingenting.

Der er ingen hacker ved navn Jayden K Smith, og hvis han fandtes, så kan han ikke hacke din konto ved at være ven med dig og i øvrigt slet ikke hacke dine venners konto. Det skriver talrige medier verden over.

Til gengæld er der ved at gå internethumor i Jayden K Smith-spammeriet. For eksempel har studievært Jes Dorph Petersen skrevet følgende på Facebook.

Hvis du gerne vil holde dig gode venner med tidligere DR-vært Tina Bilsbo, så lad være at sende besked videre til hende.

Og så er der nogle, som har et bud på, hvem Jayden K Smith virkelig er.