Stor video-ændring på vej til Facebook: Sådan kan din profil blive anderledes

I mange år har Facebook-profiler stort set set ud på den måde, som det sociale medie gør i dag. Baggrundsbillede i toppen, profilbillede og så lidt oplysninger om den person, hvis profil du er inde på. Men det er ved at ændre sig. I hvert fald når det kommer til profilbilledet.

Store Facebook-nyheder Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC

Hvad ville du sige til at have en profilvideo i stedet for et profilbillede på Facebook? Hvis du er synes, det lyder godt, så har Facebook gode nyheder til dig.

Det enorme sociale medie er på vej med en ændring, som gør det muligt at gøre præcis det. Altså at have en kort video som profilvideo i stedet for det traditionelle profilbillede, som vi efterhånden er blevet så vant til og som på mange måder identificerer os til omverdenen.

I en meddelelse i Facebooks nyhedsrum skrives der således:

»Verden har ændret sig, siden vi først introducerede profiler i 2004. I news feed og på profiler ser vi folk skabe og se flere videoer end nogensinde før. I dag begynder vi at teste det næste skridt i en åbenlys evolution af profiler: profilvideoer. Snart vil du have muligheden for at filme en kort, gentagende video, som vil spille for alle, der besøger din profil.«

Nyt felt på toppen af din profil

Facebook har også et par andre ændringer oppe i ærmet. Den ene af dem handler om, at du selv bedre skal være i stand til at kontrollere, hvem der kan se hvad på din profil.

Det sker blandt andet ved, at Facebook introducerer et nyt felt i toppen af den personlige profil, hvor du får muligheden for selv at styre, hvad der skal være af oplysninger eller lignende om dig, som andre skal kunne se.

Dig i centrum

En anden ændring, som udelukkende vil slå igennem på mobile platforme, gør, at profilbilledet - eller profilvideoen - kommer til at stå centralt på siden, du besøger. På den kommer du, hvis der er tale om din profil, til at være i centrum.

De første udgaver af de nye profiler vil Facebook begynde at teste på udvalgte iPhones i England og Californien den kommende tid.

Så vi andre må væbne os med tålmodighed lidt endnu.