Støvsugeren er gift for lopper

Hvis du har problemer med lopper i hjemmet, så er der ingen grund til at skride til gift. Støvsugeren er lige så effektiv, har forskere fundet frem til.

Støvsugeren kan være et effektivt middel til at holde lopper hos blandt andet katte nede. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Der er godt nyt til katte- og hundeejere med loppeproblemer, som ikke ønsker at bruge loppegift. Forskere fra Ohio State University har nemlig fundet ud af, at lopper ikke kan lide støvsugere.

Faktisk dræber en almindelig støvsuger 96 procent af de voksne lopper og alle de yngre lopper, den opfanger.

Dermed er der nu et effektivt alternativ til de forskellige former for giftige midler til loppebekæmpelse, som findes på markedet i dag.

»Der findes mange forskellige måder at løse problemet, men folks holdning til insektgifte og omkostningerne spiller en rolle, når de vælger en løsning. Støvsugning er en god strategi, fordi det ikke involverer kemikalier, og det fjerner problemet, siger Glen Needham, professor ved Ohio State University, ifølge Reuters.

Der er heller ingen grund til at være bange for, at støvsugerposen forvandles til en formeringspose for lopperne, siger Needham.

»Ligegyldig hvilket vakuum en loppe bliver suget ind i, så er det formentlig en enkeltbillet.«

Forskerne var så overraskede over forsøget, at de kørte det mange gange. Deres teori er, at støvsugeren fjerner loppens ydre, voksagtige lag under støvsugning. Uden det lag kan loppen ikke overleve.