Større frygt for hackning end sporing

Det er vigtigere at beskytte sig mod hackere end mod nysgerrige annoncetjenester, mener amerikanske netbrugere.

Hackere er det værste, man kan risikere, når man er på nettet, mener et stort flertal af amerikanere. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre af fire er bekymrede for, om deres personlige oplysninger som internetbrugere er sikret mod hackere, mens 54 procent frygter den sporing af deres aktiviteter, som sker gennem annoncer.

Det mest skræmmende er ubestridt at blive hacket, fremgår det af en undersøgelse blandt 1.000 amerikanere, som Computer and Communications Industry Association har fået gennemført i november, skriver netnyhedsstedet All Things D.

Mindst halvdelen har selv oplevet eller kender nogen, der har oplevet, at få deres postkonto hacket, de - eller bekendte - har modtaget en mistænkelig besked fra nogen, som er blevet hacket, eller de - eller bekendte - har oplevet, at der er sket fusk med deres bankkonto.

Det store flertal gør selv noget for at forhindre, at deres personlige oplysninger falder i forkerte hænder. 83 procent beskytter deres computere og telefoner med kodeord, 76 procent bruger forskellige kodeord til hver tjeneste, som de anvender, og 68 procent har ændret på privatlivsindstillingerne på en eller flere konti til sociale netværk eller onlinetjenester. 65 procent siger, at de har slået cookier fra i deres internetprogram, så der ikke automatisk udlægges spor om deres færden.