Stik dræbersneglen en øl

Lok de berygtede dyr i en fælde. Med øl. Men der er også andre metoder, der får bugt med sneglene.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Fold sammen
Læs mere

Dræbersneglen, der hærger i mange danske haver for tiden, er så stor en plage, at der nu er adskillige måder at dræbe den omstridte snegl på.

Én af metoderne er at lokke sneglene i en fælde og drukne dem i øl.

Man hælder en god sjat øl i en beholder, der graves ned i jorden. Den skal stikke godt en centimeter over jorden, så andre nyttedyr ikke falder i. Beholderen med øl tiltrækker dræbersneglen, der skvatter i og drukner. Det skriver det nyeste nummer af Gartner Tidende.

Den mest humane metode er dog enten at hælde kogende vand over dræbersneglene eller ved at hakke dem over med for eksempel en spade. Dermed dør sneglene med det samme.

Ifølge Gartner Tidende skal haveejere huske at grave dræbersneglene ned, så de ikke tiltrækker andre snegle. Dræbersnegle er nemlig kannibaler, der æder deres døde artsfæller.

Der har været mange andre metoder til at blive kvit med den iberiske skovsnegl, som er dræbersneglens rigtige navn.

Der findes to godkendte giftmidler. Ferramol og Mesurol. Men der er også biologiske metoder til at dræbe de berygtede dyr. Nematoder er mikroskopiske rundorme, som kan anvendes hele året.

Nematoderne søger efter sneglerne og angriber repirationskanalerne med bakterier.

Hvis du nu tænker i metoden med øllet. Så husk, at snegle ikke bryder sig om lyst øl. De vil hellere have en helt almindelig humle.....

Se mere på gartnertidende.dk