SSD-en du kan skære med

Ja, det er en lommekniv med terabyte-kapacitet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke første gang Victorinox mikser redskaber og lagringsplads, men set fra et lagringsteknisk ståsted er en almindelig lommekniv med lagringsplads barnemad i forhold til hvad den sweitziske armykniv kan nu.

På årets CES har to nye modeller nemlig set dagens lys: Victorinox SSD og Victorinox Slim 3.0 USB. Som navnet hentyder er førstnævnte faktisk udstyret med en SSD – eller harddisk om man vil. Den anden har en almindelig hukommelse med USB 3.0-grænseflade, hvilket betyder langt hurtigere overførselshastigheder end med USB 2.0.

Slim 3.0 USB-kniven kan du få i størrelserne 16, 32, 64 og 128 GB.


Victorinox Slim 3.0 USB.

En terabyte i lommen

Det største objekt at savle over af de to er alligevel uden tvivl SSD-modellen, som vil være tilgængelig i størrelserne 64, 128 og 256 GB, samt 1 TB. Ifølge Victorinox er dette verdens mindste højkapacitets-SSD på markedet, og er kompatibel med både eSATA II/III og USB 2.0/3.0.

Det er også værd at nævne at den understøtter 256-bit AES-kryptering i en kombination af hardware og software. Som du ser har den også et lille display (Bi-Stable), som kan bruges til at mærke den med.

Når det gælder ydelse, hævdes det, at den skal kunne klare læsehastigheder på op mod 220 MB/s, mens skrivningen vil ligge nærmere 150 MB/s.


Victorinox SSD – her med 1 TB kapasitet.

For Victorinox SSD skal du vidst nok også kunne skifte mellem to medfølgende skafter. Det ene har de mest traditionelle redskaberne, altså kniv, saks og neglefil/skruetrækker. Det andet er "fly-venligt", og skal sørge for at dine filer ikke pludselig skal blive liggende i en eller anden lufthavn.

Pris og tilgængelighed er ikke opgivet, men ifølge Engadget vil prisen for SSD-en gå fra "omkring 400 til 3000 dollar", afhængig af kapaciteten. Terabyte-udgaven vil nok derfor være nok så uaktuel for de fleste af os – i det mindste i 2012.

Læs også: Samsungs topmodel på slankekur

Læs artiklen på teknofil.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Alexander Almegaard