Spotify er blevet hacket

Alle, der tilgår den svenske musiktjeneste via Android-udstyr, skal snarest opdatere deres software efter hackerangreb.

Den svenske musiktjeneste Spotify har omkring 40 millioner brugere i 50 lande men har haft ubudne gæster i sine IT-systemer. Arkivfoto: Christian Hartmann, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del af de 40 millioner brugere af den svenske musiktjeneste Spotify gør klogt i at genindtaste eller ændre deres kodeord og opgradere deres Android-software, efter at der har været ubudne gæster inde i Spotifys systemer.

Ifølge Spotifys teknologidirektør, Oskar Stål, er der fundet beviser på, at hackere er trængt ind og i hvert tilfælde har haft adgang til én brugers data, som dog ikke omfatter betalingsoplysninger eller kodeord. Alligevel vil Spotify bede »visse Spotify-brugere« om at genindtaste deres adgangsoplysninger og samtidig opgradere Android-applikationen.

Tilgår man Spotify fra iOS- eller Windows-telefoner, behøver man ikke at foretage sig noget.

Ny bølge af angreb

Hackerangrebet på Spotify er det seneste i en ny bølge mod teknologivirksomheder. I sidste uge blev internetauktionshuset eBay ramt, og også softwareselskabet Adobe har haft ubudne gæster. Begge selskaber hævder, at der ikke er faldet personlige, økonomiske data i hænderne på hackerne.

Spotify siger, at selskabet har gennemgået sikkerheden og øget den for at beskytte folks data. Spotify står foran en børsnotering, hvor en hackersag er en rigtigt skidt ting at bære rundt på.