Spillere flytter ud af World of Warcraft

I Activision Blizzards nye kvartalsregnskab fortsætter antallet af World of Warcraft-spillere med at dale.

World of Warcraft mister 100.000 spillere i det nye kvartalsregnskab Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af folk, der spiller rollen som elver, orker, troldmænd eller lignende i World of Warcraft, er et interessant emne for Wall Street-spekulanter.

World of Warcraft er nemlig firmaet Activision Blizzard Inc’s mest indbringende aktiv, og da firmaet for nylig afsluttede sit kvartalsregnskab, stod det klart, at de havde mistet abonnenter.

Spillet sluttede kvartalet med 10,2 millioner abonnenter. Det svarer til et fald på 100.000 i forhold til sidste kvartal, hvor der var 10,3 millioner brugere.

Faldet er dog ikke så slemt, som man kunne have frygtet. Det er nemlig mindre, end det fald på hele 700.000 abonnenter, som Activision Blizzard Inc måtte offentliggøre i tredje kvartal sidste år, skriver Reuters.

Det forholdsvis lille fald i antallet af abonnenter, sammenlignet med tidligere, var forventeligt, ifølge Activision Blizzards administrerende direktør, Bobby Kotick. Den nye opdatering af spillet, som firmaet udgav sidst i november, har været med til at fastholde spillerne, ifølge ham. 

”Da vi introducerede den nye opdatering, forventede vi, at faldet i brugere ville stabilisere sig, og det har det gjort,” siger han til Reuters.

Blizzard er en del af en stjernekrig

Faldet er dog stadig betragteligt, og det skyldes i høj grad, at Activision Blizzard ikke har taget truslen fra Electronic Arts-spillet “Star Wars: The Old Republic” seriøst. Dette spil, som allerede har 1,7 millioner abonnenter, kan være skyld i den mindre migration fra World of Warcraft.

”Det har klart spillet ind, at Activision ikke tog hånd om dette problem. Det er svært at tro på, at Electronic Arts har fundet et helt nyt publikum til deres spil, som ikke er World of Warcraft-spillere,” siger Mike Hickney, analytiker for National Alliance Capital Markets til Reuters.

Dæmonen Diablo vender tilbage

Activision Blizzard Inc har dog planer om at udgive to nye titler efter første kvartal i år, heriblandt det længe ventede Diablo 3. Den specifikke udgivelsesdato er dog stadig ikke offentliggjort.