Sonys Xperia Z1 får vandtæt lillebror

Den roste toptelefon skrumper nu men bevarer 20-megapixelkameraet og er på hylderne fra februar.

Den vandtætte Xperia Z1 Compact er 4,3 tommer stor og kommer i handelen i februar - i fire farver. Foto: Sony Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sonys roste toptelefon, Xperia Z1, har fået både en opgraderet tvilling og en lillebror med stort set samme indmad men lidt lettere at have i lommen.

Den fem tommer store Xperia Z1S blev præsenteret på verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i spillebyen Las Vegas i ørkenstaten Nevada i det sydvestlige hjørne af USA. Den er den amerikanske udgave af den roste Xperia Z1, som havde europapremiere i september. Xperia Z1S, som kommer i handelen fra 22. januar i USA, har fået et større batteri og en skrappere processor, så den afvikler programmer smidigere og hurtigere.

Det indbyggede kamera har en opløsning på 20,7 megapixler, og selve skærmen har en opløsning på 1.080p, altså fuld HD-kvalitet. Fortil sidder et kamera på to megapixler, indeni to gigabyte RAM-arbejdshukommelse og Android som styresystem i version 4.3 (kaldet Jelly Bean).

Og så er den vandtæt ligesom sin tvillingebror og kan klare 30 minutter under overfladen.

Lillebror med store kræfter

Samtidig får Xperia Z nu en - også vandtæt - lillebror, Xperia Z1 Compact, som kommer på butikshylder verden over fra februar. Den har samme funktioner og samme teknologi som Z1-telefonen men er mindre i størrelse. Nu er den krøbet til 4,3 tommer.

Xperia Z1 Compact kommer i fire farver og har indbygget 20,7 megapixler-kamera. Skærmopløsningen er nede på 720p, og batteriet er mindre end i storebroderen.

Hvad prisen på Xperia Z1 Compact bliver, er ikke oplyst.

Japanske Sony går efter at blive verdens tredjestørste mobilproducent efter Samsung og Apple. Endnu er der en bid vej op fra positionen som nummer syv, men Xperia-serien ser ud til at have ramt noget rigtigt, og i Danmark har Sony gennem hele 2013 været det tredjemest solgte mobilmærke efter netop Samsung og Apple.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/tech og i den trykte avis.