Sony vil tilbage i mobiltoppen

Opkøb er ikke nødvendigt for at blive nummer tre efter Samsung og Apple, mener elektronikgigantens topchef.

Sonys nye flagskib, Xperia Z, der netop er blevet præsenteret på CES-messen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Sony skal tilbage i topligaen af mobilproducenter og går efter at blive en af verdens tre største.

Det siger den japanske elektronikgigant Sonys topchef siden april 2012, Kazuo Hirai, til den amerikanske finansavis Wall Street Journal på Consumer Electronics Show (CES), verdens største forbrugerelektronikmesse, i Las Vegas.

Sony overtog sidste år den svenske mobilgigant Ericssons ejerandel af deres fælles selskab, mobilproducenten Sony Ericsson, og omdøbte selskabet til Sony Mobile. Samtidig blev det startskuddet til at få mobiltelefonerne integreret helt i Sonys øvrige produkter - og bringe de øvrige produkter, hvor Sony især står stærkt på film- og musiksiden, til mobilverdenen.

Kazuo Hirai mener ikke, at der er behov for at købe noget op for at nå op i top 3 og indtage positionen efter sydkoreanske Samsung og amerikanske Apple på smartphonemarkedet for de mere avancerede mobiltelefoner. Samsung blev i efteråret 2011 verdens største smartphoneproducent og overhalede i begyndelsen af 2012 finske Nokia som verdens samlet set største mobilproducent.

Sony-koncernen har udpeget mobilproduktionen som et af de tre hovedsatsningsområder som led i en større oprydning og omstrukturering for at få koncernen på ret, økonomisk køl igen.

Sony Mobile lancerede på CES-messen sit nye flagskib, den fem tommer store Android-telefon Xperia Z, som kommer på markedet - også i Danmark - inden udgangen af marts.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).