Sony lancerer vandtæt telefon med kæmpe kamera

Sony præsenterer på IFA-messen i Berlin vandtæt telefon med kamera på hele 20 megapixels.

Den nye Sony Xperia Z1. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRIZIO BENSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet mere reglen end undtagelsen, at producenterne tager forskud på gadget-gildet IFA i Berlin. Selvom showet først starter fredag, så har de store producenter allerede kørt kanonerne i stilling. Blandt andet japanske Sony, der netop har præsenteret deres nye topmodel, Xperia Z1.

Telefonen har aluminiumsramme og glas på for for- og bagside. Skærmen måler fem tommer og kører en opløsning i full HD. Telefonen er 8,5 millimeter tyk. Altså en anelse mere rund end Apples iPhone 5, der måler 7,6 millimeter. Kampvægten lyder på 170 gram.

Nok mest markant for japanerne er kameraet. Det har hele 20,7 megapixels. Optikken lyder på en blænde på f 2.0 og 27 mm vidvinkel linse. Derudover lancerer Sony QX Smart Lens, som er en linse, som kan sættes på telefonen, og nærmest forvandler din telefon til et kamera.

Under motorhjelmen sidder en firekernet processor på 2,2 gHz fra Qualcomm og to GB ram. Telefonen kommer med Android 4.2.2, et otte måneder gammelts styresystem. Som med Sonys seneste telefoner, så vil Z1 også være vandtæt.

Sony tredjestørst herhjemme

Sony er det tredje mest populære mærke, når danskerne putter smartphones i indkøbskurven. Samsung sælger flest, mens Apple indtager andenpladsen som den mest populære smartphone-producent.

Sony solgte i 2012 herhjemme 298.400 smartphones. Til sammenligning solgte Nokia 41.500 styk mens HTC langede 40.900 over de danske diske ifølge Gartner.

Telefonen vil lande på butikshylderne senere på måneden.