Sony lancerer »kontroversielt« en ny Playstation: Se, hvad den kan

Sonys ventede Playstation 4 Pro kommer på gaden 10. november.

Sony annoncerede i går i New York, at den ventede nye Playstation 4 Pro konsol kommer på gaden til november. Samtidig annoncerede de Playstation Slim, der er en slanket udgave af den traditionelle Playstation 4 Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Sony annoncerede i går i New York, at den ventede nye Playstation 4 Pro-konsol kommer på gaden til november. Samtidig annoncerede de Playstation Slim, der er en slanket udgave af den traditionelle Playstation 4, som den erstatter fra 15. september. Den nye PS4 Pro udnytter den høje opløsning i ultra-HD-/4K-fjernsyn, som giver konsolspil en hidtil uset detaljegrad. Samtidig understøtter maskinen også HDR, hvilket betyder, at farverne fremstår forstærket i forhold til det, vi kender fra spil på almindelige TV. Sony fremviste en række nye spil ved afsløringsbegivenheden, og sjældent har solnedgange, lyn, neon, gnister og eksplosioner set så lækre ud, som de gør på den nye PS4 Pro og et HDR 4K-fjernsyn.

»Vi har kun haft et par uger til at lege med den nye hardware, men vi stopper alle sammen lige op, når vi går forbi skærmen med de forbedringer, vi har lavet til spillet på baggrund af de nye muligheder. Det er så meget bedre,« som Mac Walters, der er Creative Director hos Bioware og står bar Mass Effect-serien, sagde til Berlingskes udsendte.

PS4 Pro er i nogles øjne et kontroversielt opgør med den hidtidige tradition inden for konsoller. Tidligere har konsoller som Playstation og Xbox været på markedet i en 10-årig periode, inden de blev erstattet af en bedre konsol, og for mange er den lange levetid et grundpræmis ved at købe en konsol frem for en PC. Det bryder Sony med ved at lancere den forbedrede konsol, kun tre år efter at den oprindelige Playstation 4 kom på gaden. Sony understreger da også, at de ikke ser PS4 Pro som en ny konsolgeneration, men som en udvidelse af den eksisterende Playstation 4-familie. Hovedargumentet er, at begge konsoller kan afvikle de samme spil, bare i to forskellige kvaliteter.

»Det er en spændende milepæl for Playstation, at vi lancerer en high-end PS4 Pro midt i den traditionelle konsolcyklus for at komme gamere, der ønsker en bedre PS4 oplevelse, i møde,« som Andrew House, der er præsident og global CEO for Sony Interactive Entertainment, formulerede det på scenen i New York.

Andrew House med en PlayStation 4 Pro. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID.

Den nye konsol har et langt bedre grafikkort end den oprindelige Playstation 4, og spiludviklerne kan selv afgøre, om de vil udnytte det til at skabe 4k-oplevelser eller forbedre den grafiske oplevelse på traditionelle HD 1080p-fjernsyn. De udviklere, som Berlingske snakkede med, fortalte, at det er ret simpelt at opgradere eksisterende spil, så mange spil, som Playstation 4-spillere allerede ejer, kan komme til at fremstå flottere eller mere flydende, hvis de investerer i den nye konsol. Playstation 4 Pro bliver lanceret i USA, Asien og Europa 10. november, og prisen i USA er 399 dollars og 399 euro i Europa, mens Playstation 4 Slim bliver 100 dollars og euro billigere. Samtidig gør Sony eksisterende Playstation 4-konsoller i stand til at afvikle HDR, hvis man er i besiddelse af et fjernsyn, der understøtter det.

Berlingske var inviteret til afsløringen i New York af Sony og vender tilbage med en større historie om Sonys opgør med idéen om konsolgenerationer.

Andrew House, chef for Sony Interactive Entertainment, taler om partnerskabet med Netflix under lanceringen af PlayStation 4 Pro i New York City. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID.