Sony genopliver virkelighedsbrillen

Skal man tro sony, så er virtual reality på vej tilbage. Det er en tendens, der går igen hos flere producenter.

Sony præsenterer deres virtual reality-brille på IFA-messen i Berlin. Flere andre producenter arbejder også med smarte briller. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: RAINER JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I techverdenen er »wearable computing« det nye sort. Altså teknologi, som du kan bære på kroppen. Senest eksemplificeret med Samsungs smarte ur, Galaxy Gear.

Men uret er ikke den eneste beklædningsgenstand, man de sidste mange år har forsøgt at gøre intelligent. Også vores briller står over for en større overhaling, der skal gøre dem langt smartere, end de er i dag.

På IFA-messen i Berlin har Sony præsenteret seneste skud på stammen. Det ikke særlig mundrette Sony's HMZ-T3. Det er en stor brille, du tager over hovedet, som kan vise 3D-indhold fra forskellige afspilningskilder. Den kan både afspille trådløst HD-indhold, men kan kan også kobles direkte til din smartphone.

Brillen er udstyret med to OLED-skærme i HD-opløsning - et til hvert øje. HMZ er primært beregnet til brug ved computerspil og visning af film. Modellen kan vise indhold i både 2D og 3D.

Sonys brille kan i høj grad sammenlignes med brillen Oculus Rift, der er den mest lovende virtual reality-brille på markedet. http://www.oculusvr.com/

Forskellen er, at Oculus Rift også følger hovedets bevægelser. Det betyder, at når du spiller et computerspil, så kan du kigge til siderne ved at dreje hovedet. Ligesom i virkeligheden.

Google kommer også med smart brille

Også søgegiganten Google arbejder med at gøre vores briller og smartere. Deres løsning er anderledes end Sonys og er i højere grad et produkt, der kan bruges i hverdagen. Brillen hedder Google Glass og er i øjeblikket i hænderne på udvalgte testpersoner og app-udviklere.

Google Glass fungerer på den måde, at der på et lille, gennemsigtigt display foran øjet bliver vist notifikationer fra telefonen, rutevejledninger og vejudsigten, ligesom det er muligt at tage billeder og videoer af det, man ser.

Google Glass forventes på markedet i 2014. Så længe skal du ikke vente på Sonys brille, du kan købe allerede i oktober. Dog til en hamper pris. Brillerne koster 1.300 euro eller knap 10.00 danske kroner.