Sony får nyt minus i karakterbogen

Moody's sænker kreditvurderingen af den pressede japanske elektronikkoncern, som kæmper for at komme på fode igen.

pix-Kazuo Hirai, Sony
Sonys topchef siden april, Kazuo Hirai, har ikke så meget at smile ad for tiden. Nu er Sonys kreditværdighed igen blevet sænket. Arkivfoto: Yuriko Nakao, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det bliver dyrere for Sony at låne penge, efter at kreditvurderingsinstituttet Moody's Investors Service fredag morgen gav den japanske elektronikgigant et nyt minus i karakterbogen.

Moody's sænker Sonys kreditvurdering fra BAA2 til BAA1 med den begrundelse, at det kniber med indtjeningen og dermed også med pengestrømmen i den pressede elektronikgigant, som kæmper med at få overskud på de vigtigste produktområder med fladskærms-TV og mobiltelefoner.

Sonys hidtidige nummer 2, japaneren Kazuo Hirai, overtog 1. april i år topstolen efter den walisiskfødte Howard Stringer, som nu er selskabets bestyrelsesformand, og satte en endnu skrappere sparekur i værk.

Ny trussel i vente

Sony kæmper dels mod især de sydkoreanske konkurrenter Samsung og LG men slås også mod, at den japanske yen er meget stærk, hvilket gør japanske produkter dyrere i udlandet, hvor købelysten i forvejen er hæmmet som følge af finanskrisen. Udsigterne til en bedring lader vente på sig.

Derfor truer Moody's med endnu en anmærkning.

»Hvis der ikke inden for relativt kort tid sker en betydelig forbedring af selskabets finansielle profil, vil dets kreditvurdering blive taget op igen med henblik på yderligere nedjustering,« hedder det i rapporten.

Sony kommer med sit næste regnskab 1. november.