Sony Ericsson satser på spil i mobiltelefonen

Den nye Xperia Play kombinerer en Android-telefon med en Sony Playstation.

Der kommer ikke et tastatur frem, når man skyder bunden ud af Xperia Play, men derimod noget, som mange vil genkende fra en Playstation-controller. Foto: Sony Ericsson Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Den såre anderledes »Playstation-telefon« fra Sony Ericsson kommer i handelen allerede i næste måned i udvalgte europæiske og asiatiske lande.

Xperia Play er den svensk-japanske mobilproducents nye bud på en telefon, som igen skal få al verdens unge til at elske Sony Ericsson og vælge præcis dette mærke. Sony Ericsson, som ejes halvt af den japanske elektronikgigant Sony og halvt af den svenske mobiludstyrsproducent Ericsson, har haft et hårdt 2010, hvor det har knebet med at levere en værdig efterfølger for først Xperia X10 og senere Xperia X10 Mini.

Den nye Xperia Play har et udskydeligt tastatur, men der er ingen taster. Derimod dukker en flade med knapper à la spillekonsollen til Sonys Playstation op, så man kan spille løs.

Google Android indeni

Xperia Play kører på Google Android som styresystem (i version 2.3). Den fungerer som almindelig mobiltelefon, når den er slået sammen, og har et kamera med en opløsning på fem megapixler. Skærmen er en fire tommer stor, trykfølsom skærm.

Xperia Play får adgang til Playstations spilleindhold i den kommende Playstation-del af Sony Computer Entertainment, som lanceres senere i år.

Da vil der også komme spil som FIFA10, The Sims 3 og Guitar Hero til Xperia Play.