Sony dykker dybere med ny topmodel

Xperia ZR kommer i salg inden for det næste halve år. Kameraet er i fokus med mulighed for at filme i fuld HD halvanden meter under vand, en udvendig udløser, større detaljerigdom samt »burst mode«.

Den nye Sony-mobil tåler at dykke halvanden meter ned i vand - og blive der i 30 minutter. Foto: Sony Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sony har annonceret en ny og vandtæt 4G-smartphone, der skal kunne tage billeder og optage video i fuld HD-kvalitet i ned til halvanden meter under vand. Telefonen afløser den nuværende - og kun små fire måneder gamle - topmodel Sony Xperia Z, der har høstet stærke anmeldelser, siden den kom på det danske marked.

Læs anmeldelse: Sonys megamobil: Stor, men lækker

Den nye mobil har fået navnet Sony Xperia ZR, og den har en 4,6-tommer skærm med en opløsning på 720 x 1280 pixel samt en firekernet 1,5 GHz Snapdragon S4-processor.

»Xperia ZR flytter grænserne for, hvor og hvordan brugerne kan udnytte sin smartphone fuldt ud. Ved at kombinere Sonys førende kamerateknologi med den højeste grad af vandtæthed sørger Xperia ZR for, at du aldrig går glip af det perfekte billede,« udtaler Erik Sandsmark, der er PR-ansvarlig hos Sony Mobile Norge, i en pressemeddelelse.

Læs også: Test: Ny tavle sender Sony i superligaen

Ifølge Sony vil telefonen opfylde både IP55- og IP58-kravene, hvilket betyder, at den kan tåle at være halvanden meter nede i ferskvand i en halv time. Det er en betydelig forbedring i forhold til tidligere Sony-modeller, der har været vandtætte ned til én meters dybde.

Til Danmark i tredje kvartal

En udløser på telefonen skal gøre det muligt at tage billeder lynhurtigt, selv om skærmen er låst.

Kameraet benytter Sonys »Exmor RS for mobile«-billedchip med understøttelse af HDR (High Dynamic Range) til både billeder og video, så man får detaljerigdom i både de lyseste og mørkeste områder af motivet. Et »burst mode« gør det desuden muligt at tage en serie på 15 billeder per sekund.

Xperia ZR har derudover en »Stamina«-funktion, der skal give en standbylevetid, der er mindst fire gange så lang som hidtil. Det sker ved, at applikationer, der tærer meget på batteriet, automatisk stoppes, når skærmen slukkes - og starter op igen, når skærmen tændes. Denne funktion findes også på Xperia Z.

Den nye smartphone kommer først til Danmark i årets tredje kvartal, og prisen ventes at havne på omkring 4.000 kroner. Den bliver tilgængelig i farverne sort, hvid, pink og mintgrøn.

Læs også: Sonys topchef: Kontrol med mobiler afgørende

Læs artiklen på amobil.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.