Sony dropper e-bøger i Nordamerika

Reader Store lukker i USA og Canada i marts, og japanske Kobo overtager kunderne.

Sony lukker sit e-bogssalg gennem Reader Store i USA og Canada 20. marts. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sony lukker for sit salg af e-bøger i Nordamerika.

»Sony trækker sig ud af den digitale bogbranche i USA,« bekræfter Sonys talsmand, Maya Wasserman.

Lukningen af den digitale Reader Store gælder for både USA og Canada fra 20. marts. Alle kunder vil derefter blive overført til konkurrencen Kobo, der både producerer e-bogslæsere og sælger e-bøger til hele verden. Folk skal dog selv overflytte deres konti og vil få besked om, hvordan det sker.

Ingen Reader Store til danskere

Reader Store er koblet sammen med Sonys egne e-bogslæsere under mærket Reader, men i mange lande - heriblandt Danmark - kan man ikke tilgå Reader Store.

Sony vil samtidig lægge Kobos særlige Android-applikation ind som standard på udvalgte Xperia-smartphonetelefoner og -tavlecomputere.

Japanske Sony er under topchef Kazuo Hirai i færd med en gennemgribende oprydning i den enorme koncern, hvor der skæres fra for at koncentrere sig om en række kerneområder, der tæller bl.a. mobiltelefoner og fjernsyn. Sony annoncerede i sidste uge, at PC-divisionen med Vaio som det kendteste mærke vil blive solgt fra som følge af det vigende computersalg, ligesom Sony overvejer at udskille sin TV-produktion i et selvstændigt selskab, dog stadig inden for Sony-koncernen.

Klassiske e-bogslæsere presset

E-bøger bliver stadig mere populære, fordi de er lette at have med sig overalt og efterhånden koster en del mindre pr. styk end den tilsvarende, trykte bog. Derimod er de klassiske e-bogslæsere under pres fra mobiltelefoner og tavle-PCer, som dog ikke kan levere lige så gode lysforhold, når man læser. E-bogslæsere kan bruges også i direkte sollys, f.eks. i haven eller på stranden, og batteriet holder typisk en-to måneder, før apparatet skal i stikkontakten. Til gengæld er e-bogslæserens funktioner typisk begrænset til netop at læse, og derfor vælger mange i stedet at læse e-bøger på deres tavle-PC.