Sony: Betal for at spille flere på PS4

En halvtredser om måneden er prisen for at kunne spille flere sammen på den nye Playstation 4.

Det kommer til at koste penge, hvis man på den nye Playstation 4 vil spille online mod andre spillere. Arkivfoto: Ina Fassbender, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: INA FASSBENDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kommer til at koste lidt over en halvtredser om måneden, hvis man vil spille flere spillere sammen online på den nye Playstation 4-spillekonsol fra Sony.

Den japanske elektronikgigant vil nemlig ifølge japanske medier begynde at tage penge for flerspilsmuligheden, når den nye Playstation 4 kommer i handelen 15. måneder, i Danmark dog først 29. november. Det vil koste 6,99 euro i Europa eller omkring 52 kroner om måneden at få den funktion med.

På den nuværende Playstation 3 er det gratis.

Også et årsabonnement

En talsmand fra Sonys afdeling i USA siger til nyhedsbureauet Reuters, at Sony allerede fortalte om ændringen ved fremvisningen af Playstation 4 tidligere på året, men at Sony oveni vil sælge et årsabonnement til omkring 275 kroner.

Konsolproducenterne kæmper for at fastholde interessen for at spille spil over en konsol på et marked, hvor smartphonetelefoner og tavle-PCer i stærkt voksende omfang bliver den foretrukne spilplatform. Det rammer indtjeningen, og derfor skal der nytænkes i forsøget på at sikre den fortsatte indtjening.

Sony kæmper mod Microsoft, som er klar med sin opdaterede Xbox One-spillekonsol 22. november, altså en uge efter Sonys lancering. Xbox One kommer dog først til Danmark i 2014, når softwaren er oversat til dansk.